0 0
Leestijd:2 Minuten, 1 Seconden

Winsum is afgelopen vrijdag tegen een zure nederlaag aangelopen. In De Westereen werd met 2-1 verloren van Libertas.

Bron: Futsal Winsum

Van te voren wist Winsum dat het een lastige pot zou worden, Libertas doet het immers uitstekend in de competitie; nu nog op een tweede plaats maar met minder gespeelde wedstrijden dan de nummer 1 is de koppositie voor Libertas in zicht. Met dit gegeven in het achterhoofd kreeg Winsum de opdracht van trainer Frank Krüger om in te zakken en niet te veel weg te geven.

In de eerste helft werd deze opdracht goed uitgevoerd. Verdedigend werd er weinig weg gegeven en de kansen die Libertas toch wist te creëren werden uitstekend door keepster Alinda Meijer afgewend. Winsum wist af en toe zelf ook de aanval te vinden. Zo zag Pascal Spieker haar bal net naast het doel glijden. Tot scoren wisten beide ploegen in de eerste helft echter niet te komen.

In de tweede helft was het Winsum die vrij onverwacht de score wist te openen. Op aangeven van Annick de Vries kon Leonie Eissens in de verre hoek raak schieten. Met het voortschrijden van de tijd groeide stiekem de hoop dat er misschien wel drie punten in de tas mee naar huis konden. Deze hoop werd zes minuten voor tijd echter de kop ingedrukt door Libertas met het scoren van de gelijkmaker. Niet getreurd, want ook een gelijkspel zou nog steeds een mooie opsteker zijn voor Winsum. Maar helaas was ook een gelijkspel de dames niet gegund. Met nog slechts een minuut te spelen kon Winsum dit zichzelf aanrekenen. Een keeperbal werd onnodig moeilijk in het spel gebracht. Deze moeilijke bal was voor Libertas een uitgelezen kans om vol druk te zetten aangezien zij met een gelijkspel uiteraard geen genoegen zouden nemen. De fout van Winsum werd direct afgestraft met een hard schot in het dak van het doel. Ondanks dat Winsum zich de hele wedstrijd kranig had geweerd, was deze nederlaag wel een hele zure.

Aanstaande vrijdag speelt Winsum uit tegen Nieuw Roden vrouwen 2 en hebben ze de kans om de zure nasmaak van afgelopen vrijdag weg te spoelen. De thuiswedstrijd tegen Nieuw Roden 2 kan Winsum zich nog goed herinneren, er werd toen met liefst 10-0 gewonnen. Winsum moet echter deze returnwedstrijd zeker niet luchtig tegemoet gaan. Want in het verleden behaalde resultaten bieden immers geen garantie voor de toekomst.