0 0
Leestijd:1 Minuten, 21 Seconden

Op de late maandagavond speelde Westerkwartier een competitiewedstrijd in Sportcentrum Leek tegen WMC uit Winschoten. Vanwege een aantal blessures deden Jan Koster en Rense Dijk van de Westerkwartier veld selectie mee.

Bron: V.V. Westerkwartier

Er ontspon zich een levendige wedstrijd met een hoge intensiteit. Westerkwartier speelde beter dan de wedstrijden daarvoor, er was vooral meer beweging. Menno Tjoelker schoot in de beginfase snoeihard op de lat en halverwege de eerste helft kreeg de thuisclub een overtal situatie. Rutger van der Veen bereikte diagonaal Delano Dussel en hij tekende hard en hoog de 1-0 aan. Dit was tevens de ruststand.

WMC begon meer druk te zetten in de tweede helft. Doelman Erwin Heidinga onderscheidde zich met een hele serie goede reddingen. WMC kreeg uiteindelijk een overtalsituatie na een nogal makkelijk gegeven gele kaart en wist direct te profiteren 1-1.

De wedstrijd ging gelijk op, het tempo was hoog en WMC bleef aandringen. Toen WMC echter een gele kaart moest incasseren kon Westerkwartier een overtal situatie gaan uitspelen. Er volgde een hard schot dat nogal ongelukkig terug stuitte en dat verschafte een Winschoter aanvaller de vrije doortocht naar Heidinga, die de bal niet meer wist te keren : 1-2.

Westerkwartier drong nog wel aan, raakte via de sterk spelende Jan Koster en Menco Oedzes nog twee keer de lat maar de krachten vloeiden langzaam weg en het waren de gasten uit Winschoten die de wedstrijd winnend konden afsluiten: 1-2.

Coach Erik Donker: “Deze nederlaag is zuur maar ik heb veel goede dingen gezien. We gaan dit met z’n allen zo snel mogelijk rechtzetten.”

Meer info: Topklasse F