Zaalvoetballers Excelsior’31 pakken volle buit tegen FC Brasil’77

RIJSSEN – Vrijdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de thuiswedstrijd tegen FC Brasil’77 met 6-1 weten te winnen. De Rijssenaren domineerden de hele wedstrijd, maar kwamen bij rust niet verder dan 1-1. In de tweede helft nam spits Arnoud Baan Excelsior’31 bij de hand, en waren de Rijssenaren effectiever in de afronding, met als resultaat een verdiende 6-1 overwinning. Smetje op de avond was het strooien van kaarten door de arbitrage. In een sportieve wedstrijd vielen maar liefst acht gele kaarten, waaronder twee keert geel voor Nikzad Mahbobi (Excelsior’31) en Roel Wilbrink (FC Brasil’77).

Excelsior’31 was gebrand op een overwinning in eigen huis. Nadat het in de eerste speelronde verloor van titelkandidaat ZVG/Cagemax en vorige week na strafschoppen werd uitgeschakeld in de landelijke beker door Futsal Winsum, moest het gebeuren tegen FC Brasil’77. De tegenstander uit Terborg wist zich vorig seizoen als promovendus prima te handhaven in de Eerste Divisie. Iets wat de Rijssenaren dit seizoen ook als doel hebben. Een belangrijk treffen dus voor beide teams.

De formatie van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis moest het doen zonder de geschorste keeper Willard Baan. Met Frank Haase op doel begon Excelsior’31 voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf het beginsignaal zaten de Rijssenaren er kort op. Het kreeg kansen, maar de eerste kans van de bezoekers leverde de eerste treffer van de avond op (0-1). Henk Lankamp had tot tweemaal toe de gelijkmaker op zijn schoen, maar miste. Zijn derde kans liet hij niet onbenut (1-1).

In tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden, was Excelsior’31 bij start van de tweede helft deze avond wel bij de les. Jan Borghuis bracht Excelsior’31 in de 24e minuut, na een mooie aanval, op een verdiende 2-1 voorsprong. Even later krijgt Nikzad Mahbobi zwaar onterecht zijn tweede gele kaart. De arbitrage wil haar stempel op de wedstrijd drukken. Excelsior’31 overleeft het ondertal dankzij de goed keepende Frank Haase.

Acht minuten voor tijd krijgt Roel Wilbrink van FC Brasil’77 zijn tweede gele kaart. Excelsior’31 weet te profiteren van het overtal, met Arnoud Baan als eindstation (3-1). Niet veel later is het wederom Arnoud Baan die scoort en met een 4-1 voorsprong lijkt de wedstrijd gespeeld. Echter, Excelsior’31 staat op vijf overtredingen en met nog vijf minuten zuivere speeltijd kunnen er met de FIFA regels rare dingen gebeuren.

Maar drie minuten voor tijd valt toch echt de beslissing. Henk Lankamp maakt de 5-1. Ook FC Brasil’77 staat ondertussen op vijf overtredingen en na een zesde overtreding aan de kant van de bezoekers mag Rik Harbers aanleggen voor een 10-meter-trap; hij mist. Het slotakkoord is voor Tom Kamphuis en doelman Frank Haase. Na een mooie actie speelt Tom Kamphuis zich vrij en scoort (6-1). In de dying seconds krijgen ook de bezoekers een 10-meter-trap, maar doelman Frank Haase van Excelsior’31 staat zijn mannetje.

Volgende week vrijdag wacht voor Excelsior’31 de uitwedstrijd tegen Bristol Team/Budgetisolatie. Het duel in Rucphen begint om 21.30 uur.

Doelpunten Excelsior’31;
Arnoud Baan (2), Henk Lankamp (2), Jan Borghuis, Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31:
Frank Haase (k), Jan Baan (k), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Gert-Jan Schultink, Serhat Sakru, Nikzad Mahbobi, Maarten Postma, Henk Lankamp, Tom Kamphuis en Rik Harbers

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK