Hovocubo heeft “pap in de benen” en verliest van een gretig FC Marlène (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 9 Seconden

De wil was er maar de power ontbrak. Zet daar tegenover een FC Marlène die fris en gretig was en hun opdracht goed uitvoeren dan krijg je een leuke wedstrijd met veel spanning. Iets waar het publiek van heeft moeten genieten. De tribunestoelen waren dik uitverkocht. Amir Molkârâi ontbrak door de in de vorige wedstrijd tegen Tigers Roermond opgelopen voetblessure. Maar voor Hovocubo weer een genot om Sander van Dijk weer op de bank te hebben zitten.

Na de aftrap controleerde Hovocubo de wedstrijd veelvuldig in balbezit maar de scherpte en de power bij de afronding ontbrak. Bij de thuisploeg was dat anders. Een gedreven ploeg die de huid zo duur mogelijk wilde verkopen en dat ook lukte. Zeker in de eerste helft was de aanwezigheid van de twee internationals Ilias Bouzit en Mo Attaibi bij de blauwhemden merkbaar. Het is ook niet toevallig dat deze twee spelers voor de 1-0 ruststand verantwoordelijk zijn. Hovocubo speelde veel in bal bezit maar onzorgvuldig. En Marlène was effectiever. Dave Stet voorkwam dat de marge voor zijn oude club hoger zou zijn.

Pas in de achtentwintigste minuut valt de tweede goal wanneer Mats Velseboer de bal van zijn voet laat ‘springen’ en Stefan Dol hiervan profiteert. Zonder al te veel problemen is het raak. Hierna lukt het Hovocubo, ondanks het gebrek aan energie, een tandje sneller te spelen. De bij de in de eerste helft prominent aanwezige spelers Attaibi en Bouzit ging het licht een beetje uit waardoor de druk op het doel van Peter Rozenbeek opgevoerd werd. Hovocubo die meester is in het kat-en-muis-spel maakte het Marlène-viertal gek waarbij Faisel Mellah Lahcen Bouyouzan in stelling bracht voor de aansluitingstreffer. Zeker in deze fase leek Hovocubo er weer helemaal bij te zijn. Uit een rebound scoort Kevin Tromp de gelijkmaker en het is weer een wedstrijd. Nu kreeg Hovocubo veelvuldig de kans om de wedstrijd te beslissen. Het energieniveau van Hovocubo kreeg te maken met een lichte stijging terwijl de batterij van FC Marlène juist leeg begon te raken. Een schot van Karim Mossaoui belandde slechts op de paal. En het is een cliché, maar als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel. Met nog 61 seconden te gaan countert Hoessein Jabir de thuisploeg naar een overwinning. Hovocubo probeert het nog met een vijfde veldspeler maar de stand zal niet meer veranderen.

De eerste nederlaag in de Nederlandse competitie sinds 9 februari 2018!

Volgende week speelt Hovocubo thuis tegen ZVV Volendam. Wedstrijd gaat om 20.30 uur van start in sporthal De Opgang.