0 0
Leestijd:2 Minuten, 52 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben hun seizoenouverture, met drie punten in de tas, afgesloten. In Sporthal de Schelp werd promovendus Futsal Winsum met 3-1 verslagen.

ZVV Urk

Goede start
De hunkering naar een goede seizoensstart was groot aan Urker zijde. Dit seizoen wil De Kof 1 meedraaien in de top van de Eerste divisie A. Afhankelijk van diverse factoren zoals blessures, schorsingen en vorm, is een plek in de top 5 een realistische doelstelling voor de Urkers. Daarom is een goede seizoensstart noodzakelijk, zodat vanaf het begin meteen de punten binnen geharkt worden en De Kof 1 zich meteen nestelt in de top vijf.

Verdedigend
Tegenstander Futsal Winsum had duidelijke plannen afgelopen vrijdagavond. De promovendus in de Eerste divisie A loerde voornamelijk op de counter en hield haar defensie gesloten. De bezoekers uit Winsum werden in de eerste helft niet of nauwelijks gevaarlijk, ook omdat doelman Willem de Borst samen met de Urker defensie alert was en enige dreiging vanuit Winsumer zijde onschadelijk kon maken.

Daartegenover konden de Urkers niet veel grote kansen creëren, ook omdat de tegenstander daarvoor te defensief speelde. De Kof 1 speelde aanvallend, kwam tot enkele goede aanvallen, maar de scherpte ontbrak nog voor het vijandelijke doel. Kansen voor Albert Hendrik Romkes, Redouan Boundati en Klaas Jelle Romkes werden niet benut, totdat Kees de Boer twee minuten voor het einde van de eerste helft eindelijk doel wist te treffen.

Met een 1-0 ruststand in het voordeel van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 gingen beide ploegen de kleedkamers opzoeken. Op basis van de eerste helft was een voorsprong meer dan verdiend.

Overwinning
Na rust dicteerde De Kof 1 nog altijd het spel. Aanvallend waren de Urker-intenties duidelijk en werden er enkele prima aanvallen/kansen gecreëerd, maar Winsum-keeper Reinder Haan hield zijn ploeg op de been met enkele knappe reddingen. Het was wachten op een verdubbeling van de voorsprong, maar vrijwel uit het niets wist Winsum de gelijkmaker te produceren.

Het was David Albert Villalta wie de promovendi op gelijke hoogte bracht en het geduld beloonde aan de zijde van de Topklasse-kampioen. Desondanks raakte ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 niet in paniek en ging men op jacht naar een nieuwe voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook, toen aanvoerder-Jelbert Loosman met een bekeken afstandsschot voor opluchting zorgde en de 2-1 tegen de touwen schoot.

In de slotminuut probeerde Futsal Winsum met een extra veldspeler als keeper nog een gelijkspel te behalen, maar Kees de Boer maakte aan alle onzekerheid een einde door met een fraaie actie de 3-1 binnen te prikken. Hierdoor was Winsum verslagen en werd de seizoensopener winnend afgesloten,

Opluchting
Een overwinning bij de competitiestart. Een luxe wie De Kof 1 in de recente-seizoenen in de Eerste divisie A niet had. De selectie van coach Herman Spel speelde afgelopen vrijdagavond een goede pot en konden terugkijken op een verdiende overwinning.

Aanvallend speelde De Kof 1 goed, maar ontbrak het de Urkers nog aan scherpte voor het doel om meer treffers te produceren. Zo aan het begin van de competitie is dit een logisch gegeven, want het ritme en de flow moeten opgebouwd worden. Ook verdedigend gaven de Urkers weinig weg en dat stemde tot tevredenheid.