Futsalteam Waterpoort Boys moet in slotfase buigen

Vlak voor tijd produceerde Waterpoort Boys via Kevin Kedde de mooiste goal van de avond, maar die treffer was niet toereikend om de kort daarvoor ontstane achterstand ongedaan te maken. Toen liep de formatie van coach Aalt de Wit namelijk in kort tijdsbestek twee keer in het mes en trok Futsal Dragten 2 de gelijkwaardige match definitief naar zich toe. 

Veel balbezit
Die match begon met veel Sneker balbezit, maar veel kansen leverde dat tegen het compact spelende Futsal Dragten niet op. Alleen na een pass van René Cnossen op Kevin Kedde moest de doelman van de gasten in actie komen. Cnossen corrigeerde even later zijn eigen balverlies, maar die correctie kreeg geen vervolg, terwijl een combinatie tussen Andy de Vries en Kevin Kedde niet meer dan een hoekschop opleverde. Even later was het echter wel raak en schoot laatstgenoemde met een diagonale schuiver in de linkerhoek de Snekers op voorsprong. Die voorsprong was op dat moment verdiend, maar de vreugde aan Sneker zijde zou van korte duur zijn. Even later verloor Martijn Zwaga op de rand van de cirkel namelijk een duel en schoot Futsal Dragten ook al met een diagonale schuiver de gelijkmaker binnen (1-1).

Van Dijk
Na een interceptie van Dylano van Dijk verdween de bal bij een actie van Andy de Vries over de achterlijn, waarna bij schoten van Van Dijk (naast) en Stefan Kroon (over) de juiste richting ontbrak. Van Dijk slaagde er vervolgens ook niet in om een half kansje te verzilveren, maar had even later na voorbereidend werk van Martijn Zwaga de 2-1 moeten maken. Nadat doelman Stefan Rijpkema aan de andere kant een counter van Futsal Dragten onschadelijk had gemaakt, schoot de “youngster” alleen voor de keeper van een meter of vijf over. 

Gasten aan keu
Na die misser kwamen de ploeg uit Drachten aan keu en in die fase kwam het Sneker doel een paar keer onder vuur te liggen. Echter ook bij Futsal Dragten stond het vizier (nog) niet op scherp. Zo verdween een schot evenals een halve omhaal over de Sneker goal, terwijl Kevin Kedde tussendoor net op tijd een blok zette. Daarmee voorkwam hij averij en die bleef ook uit bij een inzet vanaf rechts. Niettemin hing op dat moment de 1-2 eerder in de lucht dan de 2-1. Toch zou die even later vallen, toen Kevin Kedde de bal vanaf rechts strak voorgaf en Andy de Vries de bal bij de tweede paal tegen de touwen joeg. Het antwoord van Futsal Dragten kwam echter opnieuw snel, al was de wijze waarop die tot stand kwam wel een beetje zuur. De bal verdween bij een harde voorzet vanaf links namelijk via de zij van René Cnossen in de verre hoek (2-2).

Twee treffers van Kevin Kedde bleken niet toereikend

Aluminium
Nadat Dylano van Dijk in de openingsminuut van de tweede helft naast schoot, moest doelman Rijpkema kort achter elkaar twee keer handelend optreden. Bij een volgende aanval van Futsal Dragten kreeg de Sneker sluitpost hulp van het aluminium en datzelfde materiaal stond even later bij een schot opnieuw Drachtster succes in de weg, waarna de volgende uithaal ruim naast de Sneker goal belandde. Waterpoort Boys probeerde het in die fase ook van afstand, maar bij pogingen van Andy de Vries (redding keeper) en René Cnossen (naast) trilde het net niet, terwijl een kopbal van Stefan Kroon net uit de bovenhoek werd getikt. 

Kansloos
​Laatstgenoemde gooide kort daarop zijn bijna traditionele puntertje in de strijd en toen trilde het net wel, al had hij daarbij wel het geluk dat zijn inzet onderweg werd getoucheerd waardoor de boomlange doelman van Futsal Dragten op slag kansloos werd. Dat laatste was even later ook aan de andere kant het geval. Nadat Orlando Pasveer de angel uit een Drachtster aanval had gehaald, had Rijpkema namelijk geen schijn van kans, toen de bal bij de daaropvolgende corner snoeihard in de linkerbovenhoek verdween (3-3).

Geen rendement
Na die gelijkmaker probeerde Waterpoort Boys opnieuw op voorsprong te komen, maar bij een poging van Andy de Vries tikte de doelman van Futsal Dragten de bal uit de benedenhoek, terwijl een serie corners niets opleverde. Ook na voorbereidend werk van René Cnossen bleef bij een inzet van De Vries het noodzakelijke rendement uit, waarna de gasten bij een kopballetje van Kevin Kedde de bal op tijd wisten weg te werken. Diezelfde gasten kregen vervolgens bij een counter een dot van een kans en Waterpoort Boys even later ook, maar na een pass van Kedde slaagde Cnossen er niet in om de bal van dichtbij in het mandje te leggen.

Beslissing
Nadat bij een aanval van Futsal Dragten eerst nog het succes ontbrak, nam die ploeg even later middels een schuiver eenvoorsprong en die werd nog geen minuut later toen doelman Stefan Rijpkema mee naar voren trok om als extra aanvaller dienst te doen, via een goed uitgespeelde counter uitgebreid. Vervolgens zorgde Kevin Kedde zoals hiervoor al werd vermeld, in “the dying seconds of the game” nog wel met een fraai hakje voor de aansluiting, maar die treffer kwam te laat om de beslissing in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, nog teniet te doen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

Waterpoort Boys – Futsal Dragten 2 4-5 (2-2)

​Doelpunten Waterpoort Boys:
Kevin Kedde (2x), Andy de Vries, Stefan Kroon

​Line-up Waterpoort Boys:
René Cnossen, Dylano van Dijk, Stefan Kroon, Orlando Pasveer, Romano Pasveer, Stefan Rijpkema, Andy de Vries en Martijn Zwaga

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK