Futsal Winsum VR1 doet goede zaken in De Westereen

0 0
Leestijd:1 Minuten, 40 Seconden

Afgelopen vrijdag stond de uitwedstrijd tegen het tweede team van Z.V. Libertas op het programma. Winsum moest na het verlies tegen Broekster Boys afscheid nemen van de vierde plaats in de competitie maar kon deze bij een goed resultaat tegen Libertas weer terugverdienen.

Bron: Futsal Winsum

Na tien minuten spelen keek Winsum echter onverwacht tegen een 2-0 achterstand aan en leek het er niet op dat die vierde plek zomaar weer heroverd zou worden. Gelukkig wist Winsum zich snel te herpakken door met meer druk naar voren te gaan voetballen. Deze tactiekwijziging werd beloond met een keurige goal van Elsbeth de Haan die weg wist te draaien bij haar tegenstander en de 2-1 kon scoren. Niet veel later wist Winsum zichzelf weer te belonen door ook de gelijkmaker te scoren.

Winsum traint veel op corners en dit heeft zich al meerdere keren uitbetaald dit seizoen. Zo ook deze avond. Een corner van rechts werd met een hard en laag schot door Leonie Eissens binnengeschoten. Nog voor rust wist Winsum zelfs op voorsprong te komen. Door geklungel van een verdediger van Libertas en goed druk zetten door Winsum, kon Leonie Eissens de bal veroveren en voor haar tweede doelpunt van de avond aantekenen.

Na de rust pakte de ploeg van Frank Krüger door en werd de score uitgebreid naar 2-5. Eerst kon Pascal Spieker op aangeven van Leonie van der Werf met een harde punter de goalie van Libertas passeren. Vlak daarna deed ook Karin de Haan nog een duit in het zakje door de laatste goal voor Winsum van de avond te scoren, 2-5. Libertas wist vlak voor het eindsignaal nog een laatste keer het net te vinden en daarmee de eindstand te bepalen op 3-5.

Winsum heeft een goede oefening gehad aan de wedstrijd en neemt dit mee naar de volgende wedstrijd die wederom tegen Z.V. Libertas 2 is. Vrijdag 21 februari wacht de return en wordt er om 19:00 uur gespeeld in de Ripperdahal.