België is futsalteam nipt de baas

Het Nederlands futsalteam heeft de eerste interland van het nieuwe jaar verloren. In Luik was België in een oefenduel met 1-0 te sterk. Op maandag en dinsdag staat een dubbele ontmoeting met WK-host Litouwen op het programma. Deze wedstrijden zijn via een LIVESTREAM te volgen op OnsOranje.

Bron: OnsOranje (Foto’s: KNVB Media)

Een jaar geleden stonden beide landen in Alkmaar ook al tegenover elkaar. Toen was de balans na twee keer 20 minuten in evenwicht: 3-3. Ook deze keer was het krachtsverschil tussen beide formaties miniem. Nu gaf een laat doelpunt – het schot werd nota bene nog van richting veranderd door Oualid Saadouni – het verschil. 

‘Wedstrijd van de keepers’

Bondscoach Max Tjaden noemde het ‘de wedstrijd van de twee keepers’. Aan Oranje-zijde speelde Manuel Kuijk een prima wedstrijd. Hetzelfde kan gezegd worden van zijn Belgische collega, Moustafa Idrissi. Een inzet van  Jamal El Ghannouti werd op de bank al gevierd. “Maar toch wist hij zich er nog voor te gooien. Echt knap”, gaf Tjaden toe. 

Foto: KNVB Media

Hoewel het Nederlands futsalteam – volgend jaar gastheer van het Europees kampioenschap – niet tot scoren kwam, keek Tjaden met een redelijk positief gevoel terug op de wedstrijd. “Vooral omdat we voor internationale maatstaven behoorlijk wat kansen hebben gecreëerd.’’

Daarnaast maakte Soufian Charraoui zijn debuut in Oranje en keerde Tevfik Ceyar terug in het nationale team. Zijn laatste interland was al van even geleden. Op 21 november 2017 speelde hij voor het laatst voor Oranje, toen tegen Kroatië.

Livestream

Maandag 25 januari en dinsdag 26 januari a.s. ontmoeten de EK-host en de WK-host (Litouwen) elkaar. Plaats van handeling is de KNVB Campus in Zeist, beide duels zijn besloten. Wel zijn de wedstrijden te volgen via een livestream. Op maandag begint de oefenwedstrijd om 16.00 uur, een dag later om 18.00 uur.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK