Oranje zaal boekt goede zege op Litouwen (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:1 Minuten, 48 Seconden

Na het verlies tegen België heeft Oranje zaal de eerste van de twee oefeninterlanden tegen Litouwen met 4-0 weten te winnen. Het was niet een overdreven goede wedstrijd, wel een met de juiste inzet en de nodige doelpunten.

Vanaf het begin bepaalde Oranje de wedstrijd met goed veldspel, al werden er weinig echte kansen gecreëerd. In de 7e minuut was het toch raak. Een mooie, diagonale pass van Van den Eijnden belandde bij de goed doorgelopen Saadouni, die op zijn beurt de bal diagonaal en feilloos in de linker bovenhoek schoot: 1-0.

Hierna was het Oranje dat op de helft van Litouwen speelde, maar noemenswaardiger was het ook niet. In de laatste minuten drong Litouwen toch iets aan, maar doelman De Wit wist telkens de gelijkmaker tegen te houden. In de laatste seconden werd nog wel even de adem ingehouden. De doelman van Litouwen kreeg een (onnodige) duw in de rug van Charraoui, waardoor de 6e directe overtreding van Oranje een feit bleek te zijn. De scheidrechters bestraften deze overtreding niet en hiermee werd Oranje dan ook behoedt van een 10-meter bal tegen.

In de 2e helft waren de eerste kansen voor Litouwen, echter een uitmuntende pass van Makraou door het centrum van de Litouwse verdediging werd door Charraoui prachtig ingeschat en net zo mooi en goed afgerond: 2-0. Hierna was het wederom Litouwen met enkele kansen, echter deze aanvalsdrang werd in de 13e minuut teniet gedaan door een Litouwse overtreding –op Ooievaar– in hun eigen strafschopgebied, waardoor Ceyar middels een strafschop de stand op 3-0 bracht.

Litouwen begon hierna wederom met een offensief door middel van het spelen van powerplay, maar dat werd al snel door Oranje afgestraft met een goede balonderschepping, waardoor Martinus –al struikelend– de 4e treffer voor Oranje kon aantekenen en daarmee tevens de eindstand op het bord bracht.

Morgen om 18.00 uur wordt de 2e wedstrijd tegen Litouwen gespeeld. Ook deze wedstrijd is uiteraard weer te volgen via een LIVESTREAM.