Dames ZVG/Cagemax stunten en verslaan FC Marlène

Heerhugowaard – Vrijdag 19 november jl. mochten de dames van ZVG/Cagemax zich opnieuw opmaken voor de reis naar Heerhugowaard. Nadat de eerste competitiewedstrijd met FC Marlène met 2-1 werd verloren stond nu de onderlinge bekerwedstrijd op het programma.

Bron: ZVG

In tegenstelling tot de eerste ontmoeting nam ZVG/Cagemax vanaf het begin het initiatief en na het laatste fluitsignaal stond er een dik verdiende overwinning op het scorebord: 2-4.

Dat ZVG/Cagemax dit seizoen grote stappen maakt is duidelijk. Alleen in de resultaten was dit nog niet zichtbaar. Tegen FC Marlène viel het kwartje eindelijk een keer de goede kant op voor de Gorkumse dames. Al na 30 seconden profiteerde Patricia Looijen van een slordige inspeelpass en zoals zo vaak dit seizoen bleef Looijen één tegen één met de keepster kalm: 0-1.

Na een minuut of 3 spelen kwam FC Marlène tegen de verhouding in langszij na een fout in de opbouw bij ZVG/Cagemax: 1-1. Gelukkig gingen de koppies niet hangen en na 6 minuten kwam ZVG/Cagemax dan ook weer verdiend op voorsprong. Een goede actie van Kayla van den Boomgaard werd bij de tweede paal binnengetikt door Noël Elands: 1-2.

De belangrijkste verbeterpunten voor ZVG/Cagemax zijn het vasthouden van de concentratie en het afmaken van de kansen. Het eerste punt ging prima tot vlak voor rust. Het afmaken van de kansen lukte niet en doordat er één moment van verslapping was gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand: 2-2. 

Na rust een sterk en hardwerkend ZVG/Cagemax dat de bovenliggende partij was op de eerste 5 minuten na. Halverwege de tweede helft viel uiteindelijk de beslissing. Een op het oog lastige lange bal van Marloes Blom werd door Kayla van den Boomgaard met de borst aangenomen of verlengd. De keepster van FC Marlène stond echter zo dicht bij Van den Boomgaard dat de bal precies over haar heen in het doel viel: 2-3.

De definitieve beslissing viel niet veel later middels de mooiste assist van de avond. De wederom uitstekend keepende Hannah van den Heuvel zette een vliegensvlugge counter in. Met haar uitworp zette ze Patricia Looijen aan het werk die na een lange sprint de eindstand bepaalde: 2-4.

Met deze overwinning verschaft ZVG/Cagemax zich een goede uitgangspositie voor het bereiken van de laatse 4 in het bekertoernooi. Zover is het nog lang niet, maar met 2 gespeeld en 6 punten is ZVG/Cagemax de poulefase goed gestart! 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ESZVV Totelos op het programma. In die wedstrijd kan ZVG/Cagemax zich op pole position zetten voor het bereiken van de laatste 4 in het bekertoernooi. 

Selectie ZVG/Cagemax: 
– Hannah van den Heuvel
– Mandy de Jong
– Sanne Brand
– Esther Lakerveld
– Eline Dekker
– Kayla van den Boomgaard
– Marloes Blom
– Noël Elands
– Patricia Looijen
– Daniëlle Kortlever
– Patricia Degener

Meer info: Beker Landelijk Vrouwen

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK