Hoogeveen futsal 1 naar kwartfinale beker

0 0
Leestijd:2 Minuten, 6 Seconden

In de 1e bekerronde stond direct de Hoogeveensche derby Hoogeveen 1 – FC Tunas 1 op het programma. Deze wedstrijd werd na een stroef begin uiteindelijk door Hoogeveen gewonnen met 16-3. Voor de 2e ronde in de beker stond er de uitwedstrijd tegen WMC 2 uit Winschoten, evenals FC Tunas 1 uitkomend in de 1e klasse, op het affiche. De (zeer) jonge ploeg uit Winschoten wist niet wat ze tegen de Hoogeveners moesten doen, dat werd ook duidelijk toen de scheidsrechter af floot voor het einde met een 2-11 eindstand op het scorebord voor de gasten uit Hoogeveen.

Richard Giethoorn  v.v. Hoogeveen

3e Bekerronde
Afgelopen avond stond de 3e bekerronde op het programma, voor deze wedstrijd moest Hoogeveen wederom naar het hoge noorden, Real Camaradas 2, uitkomend in de 1e klasse was deze avond de tegenstander. Hoogeveen begon met de aftrap en liet de bal in hoog tempo rond gaan wat al redelijk snel resulteerde in een aantal kansen, echter er werd nog niet gescoord. Door het redelijk hoge tempo wat er werd gespeeld, raakten een aantal spelers bij de tegenstander zichtbaar vermoeid, waardoor de coach van de Hoogeveners besloot om een tempootje hoger te gaan spelen. Dit pakte goed uit, want na een aantal minuten stond er ineens 0-3 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging Hoogeveen verder waar het was gebleven, vrij vlot in de 2e helft werd de 0-4 en de 0-5 gescoord. Bij de 0-5 werd er nog geprotesteerd door de tegenstander vanwege een vermeende handsbal, maar de goed leidende scheidsrechter Klinkhamer lette goed op en oordeelde juist dat de bal tegen de schouder van een speler van Hoogeveen werd gespeeld. De 0-6 was er één uit het boekje, na een strakke pas van achteruit, ging het snel over drie schijven, de bal één keer raken, waarna de bal met een mooie stift over de uitkomende keeper werd gespeeld. Zoals er dan wordt gezegd; “een heerlijke goal”! Na de 0-7 scoorde Real Camaradas zowaar de “eretreffer”, waarna bijna direct na de aftrap de 1-8 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Al met al een leuke pot voetbal van de kant van Hoogeveen, waardoor na deze winstpartij een plek in de kwartfinale van de beker is bereikt.