Nieuwe start zaalvoetballers onder Max Tjaden (incl. VIDEO’S)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 10 Seconden

Met de aanstelling van Max Tjaden als bondscoach begint het Nederlands zaalvoetbalteam aan een nieuw tijdperk. Een periode die moet eindigen in Slovenië, waar in 2018 het Europees kampioenschap wordt gehouden. Tjaden heeft Marcel Loosveld als bondscoach opgevolgd en een contract voor twee jaar getekend.

KNVB Media   KNVB Media

Maandag 5 en dinsdag 6 december maakt Tjaden in Rotterdam zijn debuut voor eigen publiek, als Kroatië de opponent is. Vorige maand maakte hij in Servië zijn officiële debuut als bondscoach bij twee oefeninterlands.

Tjaden is geen onbekende in het zaalvoetbal. Zeker niet. Als speler verzamelde hij 78 interlands en maakte hij onder meer een EK en WK mee. Als assistent werkte hij een periode onder Marcel Loosveld en de laatste twee jaar was hij trainer/coach van Eredivisionist TPP in Rotterdam.

Als trainer

Tjaden houdt er een duidelijke werkwijze op na. Een waarin plezier en presteren hand in hand gaan. “Ik houd van duidelijkheid en wil met name de goede dingen benadrukken”, zo zegt hij.

Als speler

Als speler van Oranje was Tjaden een absolute winnaar. En ging daar ver in. Soms wel eens te ver. En hij vertoonde gedrag dat hij als trainer niet van een speler zou aanvaarden. Anno 2016 zou hij een probleem hebben, stelt hij zelf. “De trainer Max Tjaden zou het met de speler Max Tjaden niet lang vol hebben gehouden.”

Eenheid

Tjaden wil dat zijn ploeg eenheid uitstraalt. Zowel op, als buiten het veld. Het zingen van het Wilhelmus kan daartoe bijdragen, denkt de bondscoach. Opvallend is dat bijna geen enkele speler van het Nederlands zaalvoetbalteam het volkslied meezingt. Het viel hem op dat onder het bewind van Louis van Gaal alle spelers van het Nederlands elftal dit wél deden. Dus zocht hij contact met Van Gaal om over dit onderwerp te praten.

Terug naar de basis

Als international droeg hij met trots het Oranje-shirt. Dat gevoel moet ook bij de huidige generatie aanwezig zijn, vindt de nieuwe keuzeheer. Vergoedingen aan spelers worden niet langer uitgekeerd. “We kunnen het niet, maar we willen het ook niet. We, assistent Hjalmar Hoekema en ik, willen terug naar de basis. De spelers moeten het een eer vinden om voor het Nederlands team te spelen en de driekleur te dragen.”

Het EK en de kar

De missie van Tjaden is duidelijk. Over twee jaar moet Oranje op het EK in Slovenië van de partij zijn. ‘De Kar’ speelt een belangrijke rol in het proces.

Gratis entree bij interlands

De interlands tegen Kroatië worden maandag en dinsdag gespeeld in het Topsportcentrum van Rotterdam. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P