ZAALVOETBAL ONLINE

Dé zaalvoetbalsite van Nederland !!!

Oranje Futsal begint 4-landentoernooi met nederlaag (incl. VIDEO)

4 min read

Oranje Futsal is het vierlandentoernooi in Zeist begonnen met een 3-1 verlies tegen Frankrijk. Jordany Martinus maakte in de tweede helft de enige Nederlandse treffer. Zaterdag en zondag treft de ploeg van bondscoach Max Tjaden nog respectievelijk Duitsland en België.

Bron: OnsOranje

Na de confrontaties met de sterke Argentijnen en Portugezen is het vierlandentoernooi in Zeist deze week de volgende graadmeter op weg naar het EK volgende maand in eigen land. Met Frankrijk trof de ploeg van Tjaden een team dat zich net niet plaatste voor de eindronde.

Vorig jaar waren de Fransen met 3-2 te sterk geweest in een oefenwedstrijd. Nederland gaf toen een 0-2 voorsprong weg. Oranje Futsal had dus nog iets recht te zetten.

Dat zes spelers van Hovocubo ontbraken, was voor Tjaden een tegenvaller. Ook de keuze van Soufian Charraoui voor Marokko zo vlak voor het EK is pijnlijk. Oranje Futsal was dan ook zoekende in de eerste minuten en daar maakte Frankrijk dankbaar gebruik van. De sterspelers Souheil Mouhoudine en Mohammed Abdessamad wisten elkaar goed te vinden en dit leidde na vijf minuten tot de openingstreffer. De laatste schoot op aangeven van de eerste overtuigend in het dak van het doel.

Kruising

Oranje Futsal kwam vlak daarna goed weg toen Arthur Tchaptchet de binnenkant van de kruising raakte. Ook Manuel Kuijk stond een grotere marge van de fysiek sterke Fransen weg in de weg nadat Ronny Zakehi tot twee keer toe vlak voor hem opdook. Aan de andere kant probeerde Amir Molkârâi het zonder succes met een harde punter.

Vlak voor rust wist Kuijk Saïd Bouzambou niet te vinden en leidde daarmee onbedoeld de 2-0 in. Mouhoudine onderschepte de bal en bood Zakehi een niet te missen kans.

Voortouw

Dat het in de tweede helft beter moest voor Oranje Futsal was duidelijk. Toch namen de Fransen weer het voortouw. Tchapthet dook ineens op voor het Nederlandse doel, maar Barry de Wit redde knap. De ingevallen doelman voorkwam daarna ook goals van Steve Bendali en Mohammed.

Nederland beet daarna meer van zich af en durfde ook fysiek de strijd aan te gaan met Frankrijk. Goed doorzetten van Molkârâi leidden bijna tot de aansluitingstreffer. Jamal El Ghannouti schoot echter hard tegen de binnenkant van de paal.

Eén minuut later viel het doelpunt alsnog. Jordany Martinus onderbrak de opbouw van de Fransen en schoot zelf de 2-1 tegen de touwen. In de aanval daarna gooide de doelpuntenmaker de bal hard voor, maar kreeg Dennis van den Eijnden geen controle. De bal ging via zijn bovenbeen over het doel.

Individuele klasse

Net op het moment dat de wedstrijd leek te kantelen, sloeg Frankrijk weer toe. Het was de individuele klasse van Mohammed die de doorslag gaf. De klasse droop er vanaf toen hij wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal over De Wit heen lepelde: 3-1.

Een snelle uitbraak had Oranje Futsal daarna weer terug in de wedstrijd moeten brengen, maar Van Eijnden schoot van dichtbij naast. Ook El Ghannoutti kon Oranje Futsal niet helpen. Hij stuitte tot twee keer toe op de Franse doelman. Aan de andere kwam voorkwam De Wit een nieuwe treffer van Zakehi en trad hij goed op bij een inzet van Landry N’Gala.

Veel energie

Max Tjaden sprak na afloop van een verdiende nederlaag. “Franklijk legde veel energie in de wedstrijd. Wij hadden moeite om in de duels overeind te blijven. In de tweede helft ging dit beter, zetten wij meer druk en dwongen fouten af bij de Fransen. Dit leidde uiteindelijk tot de 2-1 en we hadden zelfs kansen op de gelijkmaker. Na de 3-1 was de wedstrijd echter beslist.”

Ondanks het verlies is er voor Tjaden geen reden tot paniek. “Ik heb de ploeg na afloop een compliment gegeven. De druk die we in de tweede helft hebben gezet, moeten we voortaan de hele wedstrijd doen. Ik ken ons team en de kwaliteiten. Ik maak mij geen zorgen.”

Duitsland en België

Oranje Futsal hervat het vierlandentoernooi zaterdag 18 december a.s. om 16.00 uur tegen Duitsland, dat eerder op de dag met 4-2 van België verloor.

Zondag 19 december a.s. zijn onze zuiderburen om dezelfde tijd de tegenstander. Beide duels zijn op de KNVB Campus in Zeist.

Stand 4-landentoernooi

NrClubGWGSVDVDTDSP
1België11004223
2Frankrijk11003123
3Duitsland100124-20
4Nederland100113-20

SPEELDATA

DatumWedstrijd + Uitslag
do. 16 december (16.00 uur)België 4-2 Duitsland
do. 16 december (19.00 uur)Frankrijk 3-1 Nederland
za. 18 december (13.00 uur)België – Frankrijk
za. 18 december (16.00 uur)Nederland – Duitsland
zo. 19 december (13.00 uur)Frankrijk – Duitsland
zo. 19 december (16.00 uur)Nederland – België

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK