Oranje Futsal verliest van België en eindigt als derde in het 4-landentoernooi

Oranje Futsal heeft zondag de strijd om de tweede plaats in het vierlandentoernooi verloren van België. Op de KNVB Campus wonnen onze zuiderburen verdiend, maar ietwat geflatteerd met 1-5.

Bron: OnsOranje

Net als Nederland boekte België de afgelopen dagen een overwinning tegen Duitsland en verloor het van de sterke Fransen. Op het spel stond dus de tweede plaats van het toernooi en, misschien wel net zo belangrijk, de eer van de Lage Landen. Voor de ploeg van Tjaden was het natuurlijk ook een ideale krachtmeting om de vorm te testen op weg naar het EK volgende maand in eigen land. België, dat ongeveer net zo hoog mag worden ingeschat, was de ideale sparringpartner.

Mooi schouwspel

Het is jammer dat er geen publiek toegankelijk was op de KNVB Campus, want beide ploegen maakten er vanaf het begin een mooi schouwspel van. De Belgen hadden, vooral in de beginfase, het beste van het spel, maar ook Nederland beet goed van zich af.

Na vijf minuten stond er al een 2-1 voor België op het scorebord. Vanuit een corner tikte Lucas Diniz Pinheiro binnen en Abdelhakim Sabati schoot mooi diagonaal raak. Tussendoor had Mo Attaibi gescoord op aangeven van Jordany Martinus. De laatste had ook de gelijkmaker op de schoen toen hij de bal afpakte van de veel meevoetballende keeper Moustafa Idrissi. De speler van FC Eindhoven schoof de bal echter naast het lege doel.

Na de levende openingsfase bleef het duel zeer de moeite waard, maar werd er in de eerste helft niet meer gescoord. Kansen waren er nog wel voor beide ploegen. Zo schoot Attaibi namens Oranje Futsal op de paal en ook Mats Velseboer en Mo Darri waren kansrijk. Doelman Barry de Wit voorkwam aan de andere kant dat België niet verder uitliep.

Snelle uitbraak

In de tweede helft breidde België de score uit. Pinheiro raakte binnen enkele seconden de paal, maar even later was het een via een snelle uitbraak alsnog 1-3. Sabati vond Marvin Gislandi, die niet twijfelde in de afronding.

Omdat Nederland niet veel gevaar meer stichtte, probeerde Tjaden iets te forceren met een meevoetballende keeper. Attaibi trok regelmatig het keepersshirt aan, maar ook de ingevallen doelman Manuel Kuijk nam meer riscio door op momenten mee naar voren te komen. Het leverde in eerste instantie één echte kans op. Said Bouzambou gaf voor, maar het lukte Amir Molkârâi niet om de bal achter zijn standbeen langs binnen te werken. In de slotfase was opnieuw Molkârâi dicht bij een treffer. Hij schoot echter over op aangeven van Mats Velseboer.

België kreeg daarna waar het al lang op loerde. In een fase waarin Attaibi als meevoetballende keeper actief was, verspeelde Oranje de bal en kon Omar Rahou van grote afstand de 1-4 tegen de touwen schieten. In de laatste seconde werd het zelfs 1-5 toen Jasper Buyl gelukkig de bal voor de voeten kreeg en met een lepe stift Kuijk verschalkte.

Oefenen

Max Tjaden vond dat België over hele wedstrijd gezien meer gevaar had gesticht. “In de eerste helft was de kansenverhouding in evenwicht. Na rust werd het spel wat ontregeld door onze meevoetballende keeper. Tijdens de vorige wedstrijden tegen België leverde dit succes op. Nu niet, mede omdat we dit deden in een andere samenstelling dan we gewend zijn. Het is daarom goed om dit nu te oefenen.”

Ondanks het verlies is de bondscoach niet in paniek. “We hebben nog wel wat werk te doen op weg naar het EK, maar dat zei ik gisteren ook na de winst op Duitsland. We gaan nu het kerstreces in en hebben daarna nog twee weken om de ploeg klaar te stomen.”

EK in januari

Op zaterdag 8 januari speelt de ploeg de laatste oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. Vervolgens begint op woensdag 19 januari voor Nederland het EK met een duel tegen Oekraïne in de Amsterdamse Ziggo Dome. Daarna volgen confrontaties met Portugal (zondag 23 januari) en Servië (vrijdag 28 januari).

Eindstand 4-landentoernooi

NrClubGWGSVDVDTDSP
1Frankrijk3300177109
2België3201121026
3Nederland3102812-43
4Duitsland3003917-80

SPEELDATA

DatumWedstrijd / Uitslag
do. 16 december (16.00 uur)België 4-2 Duitsland
do. 16 december (19.00 uur)Frankrijk 3-1 Nederland
za. 18 december (13.00 uur)België 3-7 Frankrijk
za. 18 december (16.00 uur)Nederland 6-4 Duitsland
zo. 19 december (13.00 uur)Frankrijk 7-3 Duitsland
zo. 19 december (16.00 uur)Nederland 1-5 België

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK