0 0
Leestijd:2 Minuten, 57 Seconden

Na het teleurstellende verlies van vorige week bij Real Camaradas (2-1) was Futsal Dragten afgelopen vrijdag gastheer voor sv Bedum. Dit team maakt tot nu toe een teleurstellend seizoen mee, met tot nu toe slechts één overwinning. Middenmoter Dragten zou met het oog op de ranglijst goede zaken kunnen doen, als deze wedstrijd in winst zou worden omgezet. Dat lukte, zij het met moeite.

Taede Groenewoud  Romke Visser

Beide teams probeerden vanaf het begin veel druk te zetten op de tegenstander, maar hierdoor vergat men het begrip ‘zuiverheid’ in stand te houden. Het spel oogde rommelig en leidde tot veel balverlies over en weer. Futsal Dragten probeerde de Bedumer muur te slechten, dat stevig dichtgemetseld was rondom het eigen doelgebied. Op zich begrijpelijk, gezien de zeperd van vorige week (0-8 verlies tegen Futsal Marum). Pas in de 8e minuut deed zich de eerste echte kans voor. Sander Germeraad snelde aan de linkerkant voorbij zijn bewaker en leek te scoren. Helaas voor hem verdween de bal in het zijnet.

Niet lang daarna miste Bedum een opgelegde kans om te score te openen. De spits kwam een teenlengte tekort om de bal na een prima voorzet te beroeren. Beide teams zagen in dat hun tegenstander moeite had om de bal in de ploeg te houden. De echte scherpte ontbrak om een goede aanval om te zetten in een doelpunt met als gevolg dat na de eerste helft nog steeds de brilstand op het scorebord stond.

Met goede moed werd even later begonnen aan het tweede bedrijf. Daarin had Dragten al vrij snel op voorsprong moeten komen, maar een kopbal van Rachid Akdim verdween óp het doel in plaats van er in. Keeper Jelmer Hoekstra moest – niet voor het eerst –  redding brengen op een onverwacht afstandsschot en degradeerde deze kans voor Bedum tot corner. Toen Bedum in de 31e minuut tijdelijk met een man minder moest spelen door een gele kaart leek Dragten te kunnen profiteren. Het tempo bleef echter te laag om echt gevaarlijk te worden.

De wedstrijd krabbelde door en plots was daar dan toch het eerste doelpunt. Marco Braaksma bediende Aaron Tahaparij bij het vijandelijke doel, die de bal vervolgens licht beroerde, maar wel van richting veranderde: 1-0 (39e min). Ook Dragten werd op de proef gesteld. Sander Germeraad moest met geel naar de kant en Bedum rook zijn kans op de gelijkmaker. Maar ook hier was men niet krachtig genoeg om gevaar te stichten. In de 45e minuut kwam dan voor Dragten de bevrijdende 2-0. Een prima en snelle aanval, opgezet door Sander Germeraad en Mark Kooistra, belandde bij Dennis de Vries. Hij rondde koelbloedig af en de wedstrijd leek gespeeld.

Daar dacht Bedum echter anders over. Men zette nog volop druk en daarin ging men net even te ver. Een nieuwe gele kaart in de 48e minuut gaf Dragten meer ruimte, wat in de slotminuut tot de 3-0 eindstand leidde. Sander Germeraard stond aan de zijkant met gebalde vuisten te juichen, toen hij zag dat zijn perfecte voorzet door Aaron Tahaparij ‘in de draai’ binnen werd getikt.

Coach Luchien Eding was na afloop gematigd tevreden. “Het spel was veel te onrustig en dus niet goed. Je ziet dat je dan Tim Hof mist, die vanuit het achterveld voor rust kan zorgen. Dat missen we dan en wordt het een mindere wedstrijd. Maar goed, ook deze drie punten schrijven we bij.

Komende vrijdag reist Futsal Dragten naar Vries, waar REUZ wacht in sporthal De Kamp. Hier zal de wedstrijd rond 21.00 uur beginnen.