0 0
Leestijd:1 Minuten, 45 Seconden

ARNHEM / RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben ook haar tweede duel na de winterstop in de Topklasse weten te winnen. In Arnhem versloeg het vrijdagavond Elsweide met 2-4.

Jan Nijkamp

De wedstrijd gepland om 21.00 uur, bleek door de KNVB een uur te vroeg geboekt in sportcentrum Valkenhuizen, wat inhield dat er om 21.00 uur niet kon worden afgetrapt. De Rijssenaren leken hierdoor zonder te spelen huiswaarts te moeten keren, maar in overleg met gastheer Elsweide, de sporthalbeheerder en de scheidsrechter werd besloten om de eerste helft om 21.30 uur te laten aanvangen en de tweede helft om 22.30 uur. In het sportcentrum (met drie speelvelden) waren dit nog de beschikbare momenten om het duel alsnog doorgang te kunnen laten vinden.

Deze hectiek deed de wedstrijd zeker niet ten goede. Met name bij Excelsior’31 was de concentratie ver te zoeken en zakte het door de ondergrens. Hoewel de Rijssenaren tot tweemaal toe op voorsprong kwamen (doelpunten Henk Lankamp en Tom Kamphuis), trokken de gastheren de stand tweemaal gelijk. Rik Harbers zorgde vervolgens nog voor rust met twee doelpunten voor een geflatteerde 2-4 voorsprong.

Na rust oogde Excelsior’31 iets scherper, maar nog steeds was het geen schim van de ploeg die vorige week een fraaie overwinning boekte op Madereros CF. De enige speler met een voldoende was keeper Marien Baan. Met een aantal weergaloze reddingen hield hij zijn doel in de tweede helft schoon. Aangezien Excelsior’31 hierin ook niet meer wist te scoren, werd de 2-4 ruststand tevens de eindstand.

Door het gelijkspel in het duel tussen de nummers drie en vier slaat Excelsior’31 als nummer twee een klein gaatje. De achterstand op koploper Brasil’77 blijft wel groot. De ploeg uit Silvolde blijft haar wedstrijden maar winnen en heeft een voorsprong van acht punten op Excelsior’31.

Doelpunten Excelsior’31
Rik Harbers (2), Henk Lankamp en Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31
Marien Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Maarten Postma, Henk Lankamp, Rik Harbers, Tom Kamphuis en Remco Haan.
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel