0 0
Leestijd:2 Minuten, 40 Seconden

Net als afgelopen vrijdag had Futsal Dragten maandagavond het beste van het spel. En net als vier dagen geleden waren de meeste en grootste kansen voor Dragten. Toch slaagden de spelers er niet in om dit in doelpunten te vertalen. Sterker nog, tegen De Griffioen uit Oosterwolde werd met 4-2 verloren.

Futsal Dragten  Romke Visser

Futsal Dragten begon ambitieus aan de wedstrijd met in de eerste minuut meteen al de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Griffioen kon de dadendrang pareren, maar twee minuten later was het wel raak. Een corner werd teruggelegd op Sander Germeraad, die vanuit de tweede lijn hard uithaalde: 0-1. Maar al in de 5e minuut werd de stand weer gelijkgetrokken. Vanaf de linkerkant werd de bal voorgetrokken en bij de tweede paal kon eenvoudig worden binnen getikt.

De wedstrijd ging daarna op en neer, waarbij door de verdedigers aan beide kanten amper fouten werden gemaakt. Een hachelijk moment vlak voor de goal van Dragten in de 12e minuut had de 2-1 kunnen betekenen, maar niemand van de aanwezige spelers kon de bal goed beroeren. Marco Braaksma leek rust te brengen door de bal even onder zijn voet vast te houden. Hij draaide zich plotseling om en ging er -met bal!- als een speer vandoor. Niemand die hem kon bijhouden en oog in oog met de keeper aan de andere kant van het veld schoof hij de bal beheerst tegen het net. Ondanks enkele kansen over en weer werd er met deze 1-2 tussenstand gerust.

Coach Luchien Eding gebruikte deze korte pauze om de tactiek nog eens uit te leggen en vol goede moed werd begonnen aan de tweede helft. Hierin leek Griffioen meer druk te willen zetten, waar de spelers van Futsal Dragten in eerste instantie moeite mee hadden. Keeper Jan Sander Woudwijk moest enkele keren handelend optreden en de lat boven zijn hoofd bracht ook eenmaal redding. Na enkele minuten ging het tempo aan Dragtster zijde ook omhoog en kansen voor o.a. Dennis Hardenbol en Aaron Tahaparij hadden voor een grotere voorsprong kunnen zorgen. In de 35e minuut kwam Griffioen plotseling op gelijke hoogte. Keeper Woudwijk zag een afstandsschot te laat aankomen en zijn duik naar de linkerhoek kwam net te laat om de bal nog tegen te houden: 2-2. Enkele minuten later werd een doelpoging van Griffioen onderweg nog licht beroerd, waardoor Woudwijk kansloos was. Via zijn schouder verdween de bal achter hem in het doel en Griffioen nam voor het eerst een voorsprong.

De laatste tien minuten zette Dragten alles op alles om de stand weer gelijk te trekken en Griffioen stond duidelijk met de rug tegen de muur. Ondanks het veldoverwicht en een aantal goede kansen bleek de keeper een sta-in-de-weg. Vijf minuten voor het einde wisselde Jan Sander Woudwijk met Marco Braaksma, die als vijfde veldspeler ging spelen. Dit leidde echter niet tot het gewenste resultaat. In de drang naar het zo gewenste doelpunt begon men ook onrustiger te spelen. In een van de uitbraken profiteerde Griffioen optimaal door in de laatste minuut voor de bevrijdende 4-2 te zorgen.

Eerstkomende wedstrijd: vrijdag 27 januari, 20.00 uur: Futsal Winsum – Futsal Dragten (Ripperdahal, Winsum).