Hoewel de selectie van ZVS wat later arriveerde in Gorinchem was het al snel klaar met tegenstander Jogadores. De confortabele voorsprong die al bij rust was bereikt werd in de 2e helft rustig uitgespeeld. Jogadores kon het ZVS amper moeilijk maken.

De rit van Sint-Michielsgestel naar Gorinchem is in feite een rit van ongeveer 35 minuten. Maar dat was deze vrijdag anders. De nodige ongelukken op de A2 leidde er toe dat iedereen van ZVS daardoor wel op tijd vertrokken, maar wat later arriveerde dan verwacht. Het bracht ZVS echter niet van z’n stuk tegen Jogadores dat, ondanks dat het laatste staat, toch weinig tegentreffers incasseert. De thuisploeg mocht blij zijn dat ZVS het overwicht in de beginfase niet omzette in echt grote kansen. Alleen Martin de Laat knalde op de paal. Pas na 13 minuten vond ZVS een gaatje. Luuk van Loon speelde Stef Vervloet in die vervolgens uit een lastige hoek knap de 0-1 binnen knalde. Van Jogadores konden we in de eerste helft alleen 2 schoten die net over gingen noteren.

Gaandeweg de 1e helft zette ZVS het spelbeeld ook om in doelpunten. Luuk tekende voor het 2e doelpunt uit een pass van Bas van Kuringen en een minuut later zag Thomas Nommensen z’n actie vanaf eigen helft ook beloond worden met een treffer: 0-3. Maar als u misschien denkt, die topscoorder van vorig jaar, die voetbalt toch ook nog voor ZVS? Jawel, alleen het scoren wilde tot nu toe niet lukken, maar daar kwam vanavond verandering in. Uit een voorzet van Koen Hoek scoorde Rico de Laat de 0-4 en tekende daarmee voor z’n eerste treffer dit seizoen in de competitie. Het spreekwoord voor een spits die lang niet meer scoorde is dan vaak, als het eerste schaap over de dam is dan… Want tegen de rust wist hij uit een mooie steekpass van Martin op fraaie wijze de 0-5 binnen te stiften.

De wedstrijd was nu zo goed als binnen want Jogadores kon tot nu toe nog voor weinig problemen zorgen. Maar een minuut na rust schoot de thuisploeg uit een vrije kans tegen de lat. Maar een halve minuut later zette Boyd van Dijk de stand al op 0-6. Bas vond ook nog de buitenkant van de paal. Daarna kreeg Jogadores wel wat kansjes maar echt groot waren ze niet en anders stond doelman Joris Schellekens wel op de goede plek. Pas toen ZVS even met een man minder moest spelen scoorde Jogadores in 2 instanties dan toch de 1-6. De opdracht om de 0 te houden vervloog dus daarmee. In het slot werkte ZVS dan toch nog even aan het doelsaldo. Uit een voorzet van Martin, was voor Rico bedoeld, knalde Thomas de doorgeschoten bal binnen voor de 1-7 en het slotakkoord kwam van de aanvoerder. Opnieuw was Martin de aangever en Rico de afmaker. Eindstand 1-8.

De volgende wedstrijd van ZVS/Filias 1 is al komende woensdag. In eigen huis zal het gaan opnemen tegen Kawin. Die wedstrijd begint om 20:05. En na afloop van de wedstrijd zal er, in Bennies Sportcafe, geloot gaan worden voor de groepsfase van de Meierijcup Zvs Gestel. Een dubbele reden dus om woensdag te komen kijken in Sporthal Theereheide. Tot woensdag!