Oude vorm Hovocubo komt langzaam terug

0 0
Leestijd:1 Minuten, 28 Seconden

Bij vlagen sensationeel balbezit en zeer hoog tempo. Maar nog kan het beter. Maar de energie in de ploeg komt terug en dat is voelbaar. Dave Stet nam plaats tussen de palen, Amir Molkârâi nog altijd in het gips en Youssef Makraou viel tijdens de warming up uit.

Direct na de aftrap hanteert Hovocubo een hoog tempo die amper door de Amsterdammers is bij te benen. Dit resulteert in twee vroege goals van Yoshua St. Juste en Zakaria Amrani. Uit een corner scoort Ilias Aynou de aansluitingstreffer waarna Faisel Mellah de voorsprong voor de roodhemden weer vergroot. En dat alles binnen vijf minuten.

In de voorbeschouwing hadden we al voorspeld dat beide ploegen tot scoren zouden komen. Hovo laat dan het tempo weer een beetje zakken waardoor Lebo er weer een wedstrijd van kan maken. De laatste minuten voor rust en de eerste minuten na de rust zijn dan ook voor de ploeg van de jarige Calvin Blankendaal. Omar Tissoudali scoort in de 18de minuut de 3-2 en Soeremly Te Vrede de 3-3. Daarna geeft Hovocubo echt gas en is het Faisel Mellah die Hovo weer op voorsprong brengt. Wanneer Yoshua St. Juste de assist geeft op Kevin Tromp is het Omar Tissoudali die door de druk bezwijkt en de bal in eigen goal intikt. Amrani en Karim Mossaoui brengen de stand nog naar 7-3.

In de voorbeschouwing benoemden we al dat er met spanning naar de verrichtingen in Apeldoorn gekeken zou worden. Een terechte opmerking, want doordat Futsal Apeldoorn maar liefst met 8-2 van FC Marlène wist te winnen staan nu vier ploegen op gelijke hoogte met 15 punten uit zes wedstrijden: FC Eindhoven, Hovocubo, Futsal Apeldoorn en FC Marlène.

Prachtige stand voor een spannend verloop van de landelijke competitie!