0 0
Leestijd:2 Minuten, 0 Seconden

Al na twee wedstrijden op het Europees kampioenschap zaalvoetbal voor spelers onder 19 jaar is Nederland zo goed als uitgeschakeld. Zondag werd er met ruime cijfers verloren van Oekraïne, een dag later ging het tegen Kroatië al niet veel beter: 6-0.

BRON: OnsOranje

Zowel Nederland als Kroatië gingen maandag op zoek naar het eerste succes in Letland. De openingsronde leverde voor beide partijen verlies op. Oranje verloor met maar liefst 7-0 van Oekraïne, terwijl Kroatië te licht bleek voor poulefavoriet Spanje: 3-0. De winnaar van deze wedstrijd mocht nog hopen op een vervolg na de poulefase. De verliezer moet hopen op een wonder.

Youssef Bel Sellam maakt een Kroatische kans onschadelijk. FOTO: UEFA

Hoogtepunten

De eerste helft was er een zonder heel veel hoogtepunten. De grootste mogelijkheid voor Nederland om de score te openen was voor Faical Amheye, nadat hij tien seconden eerder Kroatie een dikke kans gunde. Jesper van Halderen was nog dicht bij een treffer middels een vrije trap.

Bekijk via DEZE VIDEOLINK de hoogtepunten.

Aan het einde van het eerste bedrijf namen de Kroaten de regie in handen. Bozo Susic was tot twee keer toe de gevierde man en zorgde ervoor dat Oranje opnieuw tegen een achterstand aankeek: 2-0. De kansen van Onder 19 bleven nog enigszins intact, omdat Jakov Hrstic in kansrijke positie van dichtbij over schoot.

Oranje O19 FOTO: UEFA

De goede bedoelingen voor de tweede helft werden al snel teniet gedaan door Jakov Mudronja, die al snel na rust uit een corner scoorde. Na een weifelende actie van Youssef Bel Salem – uitkomen of niet? – maakte Filip Petrucic er gedecideerd 4-0 van. Een nieuwe catastrofe dreigde voor de ploeg, die met zoveel vertrouwen naar Riga afreisde.

Veelzeggend voor de situatie waarin Onder 19 zich momenteel bevindt, is de kans die aanvoerder Colin Kamp kreeg uit een vrije trap van Tim Taylor. De bal ging via het ene been tegen de andere en belandde uiteindelijk tegen de paal. Zelfs Kevin van Londen, normaal gesproken zo koelbloedig, kwam niet verder dan de paal. De Kroatische doelpunten van Rendic en Vukelic waren puur nog voor de statistieken.

En zo komt er al zo goed als zeker vroegtijdig een einde aan de EK-droom van Onder 19. Met alleen de wedstrijd tegen het sterke Spanje nog in het verschiet, is uitschakeling alleen in theorie nog te voorkomen.