0 0
Leestijd:2 Minuten, 42 Seconden

ZVS 1 sloeg op vrijdagavond in Rucphen (en dus niet in Roosendaal, zoals eerder vermeld) 3 vliegen in één klap. Eerst het debuut in de Eerste divisie, vervolgens de 4-7 zege op Bristol Team, en daarna op doelsaldo zelfs de koppositie pakken! Een debuut om in ieder geval niet meer te vergeten.

BRON: ZVS

Rob van Kruijsdijk, Daan Van Uden, Boyd van Dijk, Koen Hoek, Richard Van de Kerkhof, Collin Van Den Bergh, Joep van der Meijden, Martin de Laat en Bas van Kuringen. Dat zijn de mannen die voor de allereerste wedstrijd ooit van ZVS in de Eerste Divisie zullen gaan aantreden. Tegen Bristol Team, de ploeg die 2 seizoenen geleden nog kampioen werd in de Topklasse.

In de 3e minuut was de eerste ZVS goal een feit. Martin wist met een droog schot in de lange hoek het eerste doelpunt ooit in de Eerste Divisie te maken. Een minuut later verdubbelde ZVS de voorsprong. Joep stuitte eerst nog op de keeper om vervolgens via een Bristol speler alsnog 0-2 te scoren. Boyd raakte ook nog de paal. Na 10 minuten kwam Bristol dankzij Achraf El Bousiksaki terug tot 1-2 maar uit een corner van Collin schoot Joep ZVS op een 1-3 voorsprong. Op aangeven van Boyd schoot Martin ook z’n 2e binnen: 1-4. Bristol was wel de ploeg met het meeste balbezit, maar had ook vaak pech. Zo eindigde een inzet via een speler van ZVS op de lat, maar even later was het toch op fraaie wijze raak toen Soufian Tanouti met een geweldig schot in de kruising voor de 2-4 ruststand zorgde.

Na rust kwam ZVS al snel op 2-5. Na een 1-2 met Joep tikte Martin simpel z’n 3e van de avond binnen en daarmee is de eerste hattrick al een feit. Bristol mocht daarna blij zijn dat een aanslag op Joep onbestraft bleef en kwam even later op 3-5 via opnieuw Tanouti. Rob moest vaak alle zeilen bijzetten om Bristol van scoren af te houden en zag ZVS opnieuw scoren via Martin. Na een pass van Joep schoot hij uit de draai in de kruising. Hoewel Bristol meer mogelijkheden kreeg dan ZVS werd er ook goed verdedigt. Met name Richard, die deze avond officieel debuteerde voor ZVS, liet zich niet makkelijk passeren deze avond.

Toen Boyd na een goede rush vanaf eigen helft voor de 3-7 zorgde met nog 4:30 minuten te gaan, leek de wedstrijd zo goed als beslist. Daarna was het ook einde wedstrijd voor Bristol speler Safoufane Al Allaoui die z’n 2e gele kaart ontving. Tanouti zorgde met z’n 3e van de avond voor de eindstand van 4-7 in het voordeel van ZVS. Later bleek dat deze 4-7 zege genoeg was voor de koppositie in de Eerste Divisie! Maar de verwachting zal zijn dat dat misschien na de volgende speelronde wel anders zou kunnen zijn.

Over koplopers gesproken. Aanstaande vrijdag speelt ZVS 1 de 2e bekerronde. In Gestel komt ASV L(eef) E(n) B(eweeg)O(ptimaal) op bezoek, LEBO is koploper in de Eredivisie. Een mooie wedstrijd om ons te meten met de zaalvoetbaltop van Nederland. De wedstrijd begint om 20:00 uur, BE THERE!