Zaalvoetballers onderuit tegen Zuiderburen

0 0
Leestijd:54 Seconden

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft een oefenduel met België met 4-2 verloren. De wedstrijd werd in Zeist gespeeld, op de KNVB Campus, achter gesloten deuren.

BRON: OnsOranje

Voor Oranje was het de eerste wedstrijd sinds april van dit jaar. Nederland bereidt zich voor op de volgende fase van het kwalificatietoernooi voor de 2020 FIFA Futsal World Cup in Litouwen. Die main round zal in oktober gespeeld worden, waarbij Oranje het in Roemenië op gaat nemen tegen Kazhakstan, het gastland en Albanië. De twee beste landen uit die fase plaatsen zich voor de eliteronde, de laatste fase voor kwalificatie voor het WK.

Mo Attaibi maakte de eerste Hollandse treffer. – Foto: KNVB Media

Achterstand

In Zeist keek de ploeg van Max Tjaden al snel tegen een achterstand aan, maar wist Mo Attaibi twee minuten later de gelijkmaker te produceren. 1-1 was ook de ruststand. In de tweede helft leek Oranje de winst te gaan pakken, toen Abdessamad ‘Appie’ Attahiri de 2-1 maakte.

Twee tienmetertrappen en nog een goal in de laatste minuut voorkwam achter succes: 2-4.