FC Westland maakt het zichzelf lastig

0 0
Leestijd:1 Minuten, 31 Seconden

De zaalvoetballers van FC Westland traden afgelopen vrijdag aan in sporthal Margriet in Schiedam tegen HBSS. Beide teams bevonden zich, door een mindere start van het seizoen, in de onderste regionen van de Eerste Divisie B. De Westlanders sleepten na een 2-3 ruststand een 4-7 overwinning uit het vuur.

Bron: FC Westland

Coach James Dhanai zag zijn FCW sterk beginnen en overblufte de Schiedammers. Met zogenoemd ‘pleintjesvoetbal’ creëerde FC Westland kans na kans, echter stuitte het meerdere malen op de keeper van HBSS of was het niet zuiver genoeg. Uiteindelijk was het aanvoerder Anouar Attal Haoui die het verschil wist te maken met 3 goals. Zijn tweede goal was zeker noemenswaardig, waar Attal Haoui een corner via de keeper in èèn maal de 0-2 op het scorebord zette. HBSS kwam terug nadat het keeper Barry Botman in de korte hoek wist te verrassen en vervolgens ook de 2-3 noteerde.

In de tweede helft bleef net als in de eerste helft de intensiteit heel erg hoog, waar het spel constant beide kanten op bleef gaan. De thuisploeg wist zelfs de comeback compleet te maken door op gelijke hoogte komen. FCW debutant Amine Moussaoui wist de Westlanders op een 3-4 voorsprong te brengen, waarna Nawfal Boutkabout na een mooie bal van Mouhsine El Arnouki het verschil op 2 bracht. HBSS kwam nog terug op 4-5 maar uiteindelijk was het Amine Moussaoui die met nog 2 doelpunten zijn debuut met een hattrick beloonde en de eindscore op 4-7 bepaalde.

Belangrijke punten voor de Westlanders die na een lastig begin graag de weg omhoog willen in zetten in de Eerste Divisie. Daarvoor moet het 2 weken wachten, want op 1 november staat thuis op Sportcampus Zuiderpark CFM/Transito te wachten om 21:30 uur.

Meer info: Eerste Divisie B