Futsallers Excelsior’31 doen aan klantenbinding met remise tegen koploper – incl. 🎥

0 0
Leestijd:3 Minuten, 13 Seconden

RIJSSEN – Een waar futsal spektakel was het afgelopen vrijdagavond in Rijssen. Sporthal de Reggehal was het decor waar Excelsior’31 de ongeslagen koploper TZR Fermonia Boys met een 1-1 gelijkspel in bedwang hield. Met iets meer precieze in de afronding waren de Rijssenaren met een overwinning aan de haal gegaan, maar een grotere stunt dan een remise zat er net niet in.

Met de bezoekers uit Roermond kon Excelsior’31 haar borst nat maken. Want TZR Fermonia Boys kan de titel ruiken en zal binnen enkele weken promotie naar de Eredivisie gaan bewerkstelligen. Het team is in de competitie ongeslagen – slechts één gelijkspel – en heeft de final four van het bekertoernooi weten te bereiken. In de horde hierna toe wist het onder andere driemaal een team uit de Eredivisie te verslaan, waaronder de regerend landskampioen en bekerwinnaar FC Eindhoven.

Eerste Divisie C
vr 15 maart 2024
- 21:15
s.v. Excelsior '31
1 1
TZR Fermonia Boys

Maar bij Excelsior’31 weet men dat de bal rond is en dat het menig team het vuur aan de schenen kan leggen. Waar het de afgelopen weken tegen lager geklasseerde teams onnodig punten liet liggen, speelde de rood-witten vrijdag een wedstrijd waar het publiek voor naar de sporthal komt.

Het meeste balbezit was, zoals verwacht, deze avond voor de bezoekers. Excelsior’31 speelde vanuit een gesloten verdediging en loerde op de counter. De organisatie stond deze avond als een huis. En als de bezoekers gevaarlijk werden, kon Excelsior’31 rekenen op doelman Tim Paalman. Maar ook TZR Fermonia Boys kon rekenen op hun sluitpost die, zowel binnen als buiten de lijnen, nadrukkelijk aanwezig was. Beide doelmannen waren er verantwoordelijk voor dat er met de brilstand werd gerust.

Kort na de thee kwam Excelsior’31 op voorsprong. Jan Borghuis bleek nog steeds van waarde te zijn. De speler/coach van het tweede team werd bij gelegenheid van stal gehaald bij afwezigheid van drie vaste krachten. Met zijn snelheid was hij de verdediging van de uitploeg te snel af en met een bekeken schot tussen de benen door van de doelman zette Borghuis de 1-0 op het scorebord. Heel lang kon Excelsior’31 niet genieten van deze voorsprong. Doelman Tim Paalman was kansloos op een punter die getoucheerd werd door een medespeler en de kruising invloog. Tussenstand 1-1.

Excelsior’31 bleef zich kranig verweren. Ook in balbezit liet het zich zien. Het had zelfs grote mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. Maar de doelman, paal en lat zaten een treffer in de weg. Het spel golfde heen en weer. Met ook grote mogelijkheden voor de bezoekers. Doelman Tim Paalman voorkwam twee zekere tegentreffers. Ook Remco van Leeuwen moest op eigen doellijn handelend optreden. Het publiek ging er goed voor zitten, waarbij het wachten was op een winnende treffer aan één van beide kanten. Maar deze viel niet meer, waardoor er een 1-1 eindstand op het scorebord stond.

Voor de Rijssenaren een goed resultaat in een zeer goede wedstrijd. Met iets meer geluk had het de aanstaande kampioen haar eerste nederlaag kunnen bezorgen, maar zover kwam het dus niet. De bezoekers zullen waarschijnlijk tevreden zijn dat ze nog ongeslagen zijn en die reeks willen voortzetten tot aan de laatste speelronde.

Excelsior’31 heeft nu twee vrije weken, waarna het op vrijdag 5 april de eerstvolgende wedstrijd heeft. Het speelt dan in Almelo de derby tegen Heracles Almelo Futsal.

Meer info: Eerste Divisie C

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P