0 0
Leestijd:2 Minuten, 45 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben een goede slag geslagen in de Topklasse F. Afgelopen vrijdagavond wonnen de Urkers met 6-3 van Futsal Delfzijl, terwijl concurrent Real Camaradas verloor op bezoek bij LTC Assen (6-4).

Hendrik Brands

Sterke openingsfase
In haar eigen Sporthal de Schelp had De Kof 1 in de eerste helft geen kind aan Delfzijl. Al na drie minuten schoot Kees de Boer de Urkers op een 1-0 voorsprong. Vervolgens bleef de thuisploeg aandringen en kreeg het enkele kansen, maar bleef het enige tijd 1-0. Toen Albert Hendrik Romkes een gele kaart kreeg, bleef De Kof 1 geconcentreerd en kwam men via een snelle omschakeling zelfs op een 2-0 voorsprong, door een treffer van Klaas Jelle Romkes.

Enkele minuten later was het opnieuw Romkes, wie na een fraaie rush op snelheid Delfzijl-keeper Reyli Albertus passeerde met een schot in de korte hoek. Lang konden de Urkers niet genieten van hun 3-0 voorsprong, want enkele seconden later was het Euvertson Martis wie iets terugdeed voor de bezoekers. Toch zouden de Urkers met een ruime marge de rust ingaan. Het was Kees de Boer wie met een verwoestende uithaal zorgde voor een 4-1 ruststand.

Frustratie
Na rust kwam Delfzijl beter in de wedstrijd, en gooide men de schroom van zich af. Ondertussen ergerden de Urkers zich vooral aan scheidsrechter Veenstra, die een matige wedstrijd floot. Vorig seizoen speelde De Kof 1 in de Eerste Divisie, wat een fysiek sterke competitie is. Hier werden de fysieke-duels niet geschuwd. Wel vaker loopt men tegen het probleem op, dat de scheidsrechters in de Topklasse wat huiveriger zijn voor fysiek contact, en daarom sneller fluiten als in de Eerste divisie.

Terug naar de wedstrijd, want na rust werd Delfzijl gevaarlijker en sterker. In de 30e minuut kwamen de bezoekers weer terug tot 4-2, toen keeper Reyli Albertus een vrije trap hard binnen wist te schieten. Na rust waren de Urkers het spoor volledig bijster. Veel balverlies en overtredingen zorgden ervoor dat men niet in haar ritme kwam.

Toen ook de 4-3 op het scorebord verscheen, moest De Kof 1 toch uit een ander vaatje tappen om punterlies af te wenden. Nadat Jelbert Loosman een gele kaart had ontvangen, kwam de thuisploeg wederom met één man minder te staan. Ook dit moment kwamen de Urkers zonder kleerscheuren door, waardoor men na twee minuten weer op jacht kon naar een veiligere marge.

Goede zaken
Deze marge zou er weer komen, nadat Albert Hendrik Romkes aan alle onzekerheid een einde maakte, en de thuisploeg op een verlossende 5-3 voorsprong schoot. Nadat Futsal Delfzijl in de slotminuut met een spelende keeper ging spelen, kon Willem Snoek in de counter zijn doelpunt meepikken. Hij schoot de bal in het lege doel en bepaalde hiermee de einduitslag op 6-3.

Door deze overwinning verstevigd ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 haar koppositie in de Topklasse F. Omdat Real Camaradas verloor van LTC, hebben de Urkers nu een voorsprong van acht punten op de nummer drie van de Topklasse F. De voorsprong op nummer twee Futsal Winsum bedraagt 4 punten, maar De Kof 1 heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Winsum. Volgende week speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof een uitwedstrijd tegen Futsal Dragten.