Leestijd:1 Minuten, 58 Seconden

WINTERSWIJK – Onder grote belangstelling gingen Gonemo en Almelo FC het gevecht met elkaar aan. Voor Gonemo ging het erom om bij winst aansluiting te krijgen met de middenmoot van de hoofdklasse F, terwijl Almelo het vizier op de koploper niet wilde verliezen.

Eddy Marwa  FC Gonemo

Domineren
Met deze uitgangspunten bonden beide opponenten de strijd met elkaar aan. De bezoekers uit Almelo lieten vrijwel de gehele wedstrijd zien dat zij het spel wilden dicteren. Gonemo werd reeds bij de opbouw onder druk gezet, maar kwam telkens goed onder deze druk vandaan.

Reeds na zes minuten liep een Almelo-speler tegen een gele kaart op en dit betekende twee strafminuten. Gonemo kreeg daardoor een overtalsituatie, echter ook Joël Pattiruhu liep tegen een prent op. Nadat Almelo weer compleet was, profiteerde het van het voordeel door de openingstreffer te produceren, 0-1.

Solo
Gonemo hoefde niet lang op de gelijkmaker te wachten. Aanvoerder Nick Houwers soleerde dwars door defensie van de gasten en rondde zijn solo doeltreffend af. Opnieuw een overtreding bij de middenlijn werd door leidsman Biharie met een verwijzing van een Almelo-speler naar de strafbank bestraft. Ab El Jadouni werd geen strobreed in de weg gelegd om Gonemo voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding te brengen, 2-1.

Het tempo aan Almelose zijde bleef hoog en met de weerstand die Gonemo bood, werd het een prachtig schouwspel. Almelo zette de withemden onder zware druk en dit leidde tot een schitterend uitgespeeld doelpunt. Deze 2-2 score zou tot aan de rust stand houden.

Rendement
Na de pauze bleef Almelo aandringen en binnen vijf minuten leverde deze tactiek rendement op, want voor de tweede keer kwam het op voorsprong. Het gevecht werd in sportieve zin heftiger, want nu kroop Gonemo uit zijn schulp en zocht de aanval op.

Over en weer ontstonden er doelrijpe kansen en het in grote getale opgekomen publiek genoot van de titanenstrijd. Er werd zowel door Gonemo als Almelo geen millimeter terrein prijs gegeven. Özbey Genç trok met zijn treffer de stand wederom volledig in evenwicht.

Forceren
Ondanks de inzet en pogingen om een beslissing te forceren bleef het bij deze 3-3 puntendeling. De wedstrijd eindigde dus onbeslist en Gonemo en Almelo deelden de punten. Toch was er één grote winnaar en dat was het publiek dat kon terugkijken op een spannende en zeer aantrekkelijke wedstrijd.