ZVC Veenendaal verliest in de slotminuten van koploper Kroeven

0 0
Leestijd:3 Minuten, 28 Seconden

Vrijdagavond jl. wast het de derde van de drie finales op rij. Na de eerste twee winnend afgesloten te hebben, ging de reis nu naar het hol van de leeuw. In Roosendaal –bij de ongeslagen nummer één ZVV Kroeven– kan de reeks van zeven overwinningen op rij voortgezet worden.

Bron: ZVC Veenendaal (Foto: Teus Nieboer)

Er stond vanavond veel op het spel. Voor ZVV Kroeven het kampioenschap en voor ZVC de periodetitel. Twee promovendi die de verrassing zijn in de Eerste Divisie B. Net als in Veenendaal West is Sporthal In de Roos een voetbaltempel waar het kan spoken.

Mourad Marbouh:” Je zou zeggen tegen de nummer één die nog ongeslagen is verkoop je huid zo duur mogelijk. Uiteindelijk deden wij helemaal niet voor hen onder en bleven we de hele wedstrijd op voorsprong. Maar dan zie je de kracht van de thuispubliek, waar wij thuis ook altijd op kunnen bouwen. Nu hadden zij een steuntje in de rug. Eigenlijk hadden we hen al een paar keer over de knie gelegd. Maar door het publiek krabbelden zij telkens weer op.”

“Kort voor rust scoren ze de aansluitingstreffer, de 1-2 en dat maakte dat ze er nog geloof in hadden.  Vervolgens maken we snel na rust de 1-3. Toen hadden we moeten uitlopen. Net als bij de 2-4.” vervolgd coach Hicham Saidi.

In de derde minuut nam ZVC de voorsprong door een doelpunt van Anass Lahnine. Kroeven zette ZVC onder druk, waardoor zij kansen creëerden, maar ZVC kon daardoor op de counter spelen. Hieruit scoorde ZVC de 0-1 en in de achttiende minuut ook de 0-2 door Samed Öztoprak. In de laatste minuut voor rust scoorde Kroeven vanaf de rechterachterlijn de aansluitingstreffer en profiteerde van wat beetje chaos in die hoek.

Na de rust begonnen ZVC goed en scoorde Mohammed Hazzat de 1-3, maar twee minuten later was daar weer de aansluitingstreffer en kwam de 2-3 op het scorebord. Toen Mohammed Ajiach het veld in kwam en gelijk de 2-4 scoorde, werd het een hele open wedstrijd en had ZVC het moeten beslissen. Je merkte dat ZVC toen op twee gedachten hikte, uitlopen of de voorsprong verdedigen. Het publiek van Kroeven ging erachter staan en was ook belangrijk bij de 3-4. Er werd een flesje vanaf de tribune gegooid en hierdoor ontstond er een beetje een onrust waarvan Kroeven profiteerde.

Hicham Saidi:” Toen Kroeven de 3-4 maakte waren we het kwijt. Zij gingen alles of niet spelen en het werd voor hen alles en voor ons niets. We mogen trots zijn over hoe wij ook nu weer hebben gepresenteerd in een “vijandige” hal.”

“Precies”, vult Mourad aan, “Laatste minuten gaan zij alles of niets spelen en volop pompen. Dan valt hij via een scrimmage voor hun voeten en weten dan deze af te maken. De pijp was leeg om nog wat terug te doen. Wij hebben Veenendaal weer eens goed op de kaart gezet. We kunnen met opgeheven hoofd terug naar Veenendaal. Nu ben ik  “apetrots” op mijn team.”

Kroeven keerde in die fase de wedstrijd. In de drieëndertigste en vierendertigste minuut vielen de 3-4 en de 4-4 en kwam Kroeven dus weer op gelijke hoogte. Het verzet van ZVC was gebroken. Het leek nog op een gelijkspel af te stevenen, maar iedereen voelde wel aan dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De beslissing viel in de achtendertigste minuut waarin Kroeven twee keer scoorde. ZVC wisselde de keeper in voor een speler, maar dit keer mocht dit niet meer baten en werd de derde finale verloren met 6-4.

Voor ZVC blijft alles mogelijk. De nummers één, twee en drie spelen allemaal nog tegen elkaar en ZVC is met nog vier wedstrijden te gaan nog volop in de race voor het periodekampioenschap. Dat zou play-offs voor promotie naar de Eredivisie betekenen.

Het volgende avondje ZVC, waarbij het publiek ZVC weer een stap dichter bij het toetje play-offs kan brengen, vindt vrijdag 24 maart a.s. plaats. De wedstrijd tegen Tigers Roermond 2 zal om 21.00 uur beginnen in Sporthal West.

Meer info: Eerste Divisie B