Als je ook zulke wedstrijden weet te winnen, ben je op de goede weg!

0 0
Leestijd:2 Minuten, 26 Seconden

Grote problemen op de snelweg, met name rond Amsterdam zorgde voor een forse vertraging van de aftrap. Éen voor één druppelden de spelers uit Den Bosch in De Opgang. Geen beste voorbereiding voor de gasten uit Brabant. Maar mogelijk met nog de adrenaline in het lijft van de stress op tijd te zijn wisten de mannen van coach Pieter Gabriëls hun tegenstand te bieden.

Hovocubo  Hovocubo

Voor Hovocubo was het een déjà-vu met een wedstrijd in één van de voorgaande seizoenen, waar ook een laaggeklasseerde tegenstander te laat in de sporthal aankwam en punten van Hovocubo wist af te snoepen. Vooraf wisten de mannen van Sander van Dijk dat FCK De Hommel ondanks al hun malheur een gevaarlijke opponent is.

Hovocubo startte slordig, leed regelmatig onnodig balverlies terwijl De Hommel klein en compact probeerden te spelen. Wanneer na vijf minuten een schot van Mo Attaibi in eerste instantie door Coen Burg wordt gekeerd, is het Yoshua St, Juste die in de rebound de 1-0 aantekent. Hiermee lijkt het even of de nodige goal om meer vrijuit te kunnen spelen is gevallen. Maar in plaats van uitlopen, maakt Hovocubo zichzelf het erg moeilijk. Doelpogingen van Dennis Selbach, KarimMossaoui, Mats Velseboer, Mo Attaibi, Yoshua St. Juste en Amir Molkârâi gingen er niet in     en dat de scherpte in zijn geheel ontbrak bleek ook nog eens in het feit dat Karim Mossaoui bijna scoort, maar dat de bal onbedoeld door Amir Molkârâi van de Brabantse doellijn wordt gehaald. Deed Hovocubo er dan niets aan? Nee, er werd hard gewerkt, het tempo werd zo hoog mogelijk gehouden en er was voornamelijk veel balbezit. Maar veelvuldig leek het wel ‘hotse-knots-voetbal’. Uit de counter krijgt ook de ploeg uit Den Bosch enkele kansen, maar paal, lat en Stet blijken solide te zijn.

In de tweede helft was het speelbeeld niet veel anders. Schoten die naast gingen of op de paal belanden en anders stond talent Coen Burg om een goal tegen te gaan. Enig hoogstandje was eigenlijk een mooie omhaal van Nabil Akaazoun, maar die gaat naast het doel van Dave Stet. Wanneer de reserve doelman van Maiquel Nonnekes zijn ongenoegen bij de arbitrage neerlegt wordt hij met twee keer geel binnen vijftien tellen naar de kleedkamer gestuurd.

Na het missen van vele kansen is het uiteindelijk toch Karim Mossaoui die op aangeven van Mats Velseboer de bevrijdende tweede goal op de score zet. Broodnodig om een prettige marge te krijgen. Aan het speelbeeld veranderd er niet zo veel en met opnieuw drie punten bezet Hovocubo de koppositie (21 pt), gevolgd door ’t Knooppunt en FC Eindhoven met 19 punten, maar de laatstgenoemde met een wedstrijd meer gespeeld. Het gat met de nummer vier bedraagt 8 punten en dat is gelijk ook de volgende tegenstander: GZV Watergras uit Gouda.

Deze wedstrijd kost Sander van Dijk naast de bedenkingen over vertoonde spel ook gebak op de training vanwege de nul.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P