Anticlimax voor zaalvrouwen Drs. Vijfje

0 0
Leestijd:3 Minuten, 54 Seconden

De zaalvoetbalwet dat een wedstrijd in de eerste en/of de laatste vijf minuten wordt beslist, ging gisteravond in Drachten helemaal op. Over 35 minuten ging de wedstrijd qua score (2-2) gelijk op; beide teams scoorden in het begin van beide speelhelften, echter Drachtster Boys scoorde in de laatste 5 minuten in een tijdsbestek van nog geen 4 minuten 4x, waardoor er een 6-2 eindstand op het scorebord kwam te staan. Een uitslag die zeer geflatteerd te noemen is, maar “als” telt niet in de voetballerij en onder de streep was de overwinning van Drachtster Boys dan ook wel terecht.

Jappie de Vries  Drachtster Boys

Drachtster Boys speelde met 2 blokken van vier, waarbij het eerste blok de regie in handen nam en Drs. Vijfje de afwachtende partij was. Bij het 2e blok kon Drs. Vijfje regelmatig op de helft van de tegenstander de aanval al vroeg (ver)storen, waardoor het een wedstrijd met twee gezichten zou worden.

Drs. Vijfje begon goed aan de wedstrijd en deelde al vrij snel in het begin van de wedstrijd enkele speldenprikken uit, maar de precisie in de afronding ontbrak helaas nog. Hierna werd er van beide kanten een tactisch spelletje gespeeld, waarin weinig werd weggegeven en de 0-0 stand lang op het scorebord bleef staan. Uiteindelijk was het Drachtster Boys dat een gaatje kon vinden en de score zou openen. Esther van Toledo werd in het centrum goed aangespeeld en kaatste de bal terug op Jessie Prijs, die op korte afstand van het doel keepster Daisy kansloos liet: 1-0. Gelukkig had Drs. Vijfje het antwoord snel klaar. Annebel ten Broeke kwam vanaf links goed door en gaf de bal strak voor. De bal werd licht getoucheerd, waardoor keepster Teuny Bosma werd verrast en de bal het netje in rolde; 1-1. Dit werd tevens de ruststand.

De 2de helft was nog maar net begonnen of Jessie werd bij de 2de paal al goed bediend met een strakke, diagonale pass vanaf de rechterkant, waardoor Drachtster Boys weer de leiding nam; 2-1. Nu was het de vraag of de vrouwen van Drs. Vijfje de veerkracht zouden hebben om weer terug komen of dat Drachtster Boys nu zou doordrukken. Het eerste was gelukkig het geval en in de 25e minuut scoorde Laura de Groen –na een mooie steekpass van Arte Brueren– de gelijkmaker middels een geplaatst schot in de verste hoek; 2-2.

Na de gelijkmaker bleef Drs. Vijfje vrij makkelijk overeind. Drachtster Boys kon uitsluitend middels afstandsschoten “gevaarlijk” worden, maar Daisy bleef hierbij moeiteloos overeind. Daarentegen had Drs. Vijfje betere kansen om een voorsprong te nemen, maar driemaal een 3-1 situatie werd slecht uitgevoerd/afgerond. Hierdoor bleef het lang spannend en was het degene met de langste adem die waarschijnlijk winnaar zou worden.

Toen braken dus de helse laatste 5 minuten aan voor Drs. Vijfje. Balverlies op de middenlijn bezorgde Esther balbezit die vervolgens tussen 2-3 spelers van Drs. Vijfje door slalomt en vrij op doel mag schieten; 3-2. De dekking van Drs. Vijfje valt als een kaartenhuis in elkaar, de opbouw laat te wensen over en binnen no time scoort Drachtster Boys nog driemaal. Bij het laatste doelpunt blesseert Jessie haar lelijk (vanaf deze kant beterschap gewenst) en wordt de wedstrijd lange tijd stil gelegd en uiteindelijk de laatste anderhalve minuut rustig uitgespeeld.

Een verlies dat achteraf hard aan komt en Drs. Vijfje in de wachtkamer zet voor positie 4, dat recht geeft op de Play-Off.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen topfavoriet KTP Nieuw Roden op het programma; hopelijk kunnen we dan het goede spel van gisteravond doorzetten en 2x 20 minuten wel goed volbrengen.

Statistieken

Drachtster Boys VR1 – G.S.F.V. Drs. Vijfje VR1 6-2 (1-1)

Scheidsrechters
De heer J. Pultrum, de heer L. Koster en mevrouw H.M.F. Smid-Koerntjes (secretaris)

WOTM (in mijn ogen)
Arte Brueren

Scoreverloop
’15 1-0 Jessie Prijs ’16 1-1 Annebel ten Broeke ’21 2-1 Jessie Prijs ’25 2-2 Laura de Groen ’36 3-2 Esther van Toledo ’37 4-2 Esther van Toledo ’38 5-2 Esther van Toledo ’39 6-2 Jessie Prijs