Conceptprogramma Eredivisie 2023/2024 (Fase 1)

0 0
Leestijd:1 Minuten, 27 Seconden

De eerste fase van de Eredivisie seizoen 2023/2024 start op vrijdag 22 september 2023. Net als vorig jaar wordt de competitie gesplitst in twee fasen.

Bron: KNVB

CONCEPTPROGRAMMA FASE 1

Nieuwkomers ZVV Ede, Scagha ’66 en ZVV Kroeven/Laboral Services open de competitie met een thuiswedstrijd tegen respectievelijk VNS United, Tigers Roermond en Hovocubo.

De tweede speelronde verdient direct het stempel “Super Friday” met de topper Hovocubo tegen landskampioen FC Eindhoven en de klassieker FC Marlène tegen HV Veerhuys, in Heerhugowaard.

De Eredivisie kent liefst drie stadsderby’s. Op vrijdag 10 november a.s. staat ZVV Eindhoven – FC Eindhoven op het programma. VNS United en Os Lusitanos strijden twee weken later om de eer van Amsterdam. En op 1 december a.s. gaan Hovocubo en HV Veerhuys uitmaken wie zich de beste van Hoorn mag noemen.

Totstandkoming programmering Fase 1

Het bureau Hypercube heeft op basis van overwinningen uit het verleden een ranking van de zestien Eredivisieclubs samengesteld. Op basis van deze ranking zijn de clubs verdeeld over over vier potten. Elke club speelt tegen de drie tegenstanders uit de eigen pot en tegen drie ploegen uit de overige potten.

POT 1

FC Eindhoven

Hovocubo

Tigers Roermond

Os Lusitanos / Daily Paper

POT 2

ZVV BE ’79

HV Veerhuys

FC Marlène

ZVV Ede

POT 3

FCK De Hommel

Groene Ster Vlissingen

ZVV Eindhoven

RKAV Volendam

POT 4

zvv Scagha ’66

VNS United

ZVC Veenendaal

ZVV Kroeven / Laboral Services BV

In totaal beslaat Fase 1 twaalf wedstrijdronden. Via een computerberekening is bepaald tegen welke teams er buiten de eigen pot gespeeld wordt.

Vervolgens is de beschikbaarheid van de sporthallen aan het programma toegevoegd om zo voor alle clubs zes thuis en uitwedstrijden te genereren.

Meer info: Eredivisie

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P