Doelman Stet pakt punten voor Hovocubo (incl. VIDEO)

0 0
Leestijd:2 Minuten, 11 Seconden

Zelf geeft hij aan dat er nog schoonheidsfoutjes waren in zijn keepen, maar door wat hij goed deed zijn de punten toch mee naar Hoorn. En in Volendam heeft Hovocubo het traditioneel lastig.

Bron: Hovocubo

Met een nederlaag in april 2018 en in februari 2019 in De Opperdam en nipte overwinningen (4-3 in 2017 en 6-4 in 2018) met een doelpuntrijk wedstrijdverloop van de zelfde seizoenen in De Opgang in het geheugen startten beide teams met een gehavende selectie aan de aftrap. Zelfs de oefenwedstrijden in de afgelopen jaren waren moeizaam. Hjalmar Hoekema kon niet beschikken over al zijn spelers en ook Sander van Dijk moest het doen zonder twee sterkhouders: Yoshua St. Juste en Mats Velseboer. Mo Darri lijkt weer wat hersteld en trok voor vandaag de zaalschoenen weer aan.

In de zesde minuut is het Appie Attahiri die op aangeven van Zakaria Amrani de score opent. Maar lang kan Hovo niet van dit voorsprong genieten omdat Frank Boogaard binnen twee minuten de stand weer gelijk trekt. En even lijkt het erop dat de Oranjehemden op voorsprong konden komen, ware het niet dat Dave Stet als een van de weinigen binnen het team zijn hoofd erbij heeft. Hij redt twee keer kort achterelkaar waardoor Hovo opgelucht kan ademhalen.

Dat de manschappen van Van Dijk toch de betere waren komt uit wanneer Mo Darri een bal van de tegenstander onderschept en zich slalomt om de verdediging heen en weet de vrijstaande Lahcen Bouyouzan (in de social media is per abuis Faisal Mellah genoemd) die de bal bekwaam achter doelman Steur brengt. Opnieuw een voorsprong voor Hovo.

In de tweede helft komt Hovo beter uit de startblokken en wanneer Appie Attahiri er even uit moet voor een blessurebehandeling is zijn vervanger  David Albert die na een assist van Lahcen Bouyouzan weer raak schiet. Hovocubo denkt hierna het rustig aan te kunnen doen en daar profiteert Robin Bont van. In de 33ste minuut zorgt hij voor de aansluitingstreffer. En dit geeft de thuisploeg vleugels. Het is een ploeg die weet te blijven strijden en doelman Stet draait overuren in de laatste zeven minuten. Helemaal als in het laatste deel Volendam met een meevoetballende keeper de strijd aangaat.

De drie punten gaan mee naar Hoorn en een slechte resultatenreeks in De Opperdam blijkt nu doorbroken.

Aanstaande vrijdag volgt de uitzwaaiwedstrijd voor de hoofdronde in de UEFA Futsal Championsleague. Tegenstander is dan de halve finalist in de play offs van afgelopen jaar: Futsal Apeldoorn, dat afgelopen vrijdag Feyenoord Futsal met 11-7 (!) de baas was.