0 0
Leestijd:3 Minuten, 22 Seconden

Vrijdag 2 december jl. stond de kwartfinale van de landelijke beker op het programma. In Amsterdam ging de wedstrijd tussen de vrouwen van Zuidoost United en Drachtster Boys. In de competitie werd deze wedstrijd eerder dit seizoen gewonnen door de vrouwen uit Amsterdam. Drachtster Boys had dus wat goed te maken.

Drachtster Boys  Drachtster Boys

Drachtster Boys had het vizier duidelijk op scherp. Zij hadden slechts 4 seconden nodig om de bal in het net bij Zuidoost United te schieten. Drachtster boys trapte af en met een goede steekpass van Jessie Prijs, opende Bernou Hylkema de score; 0-1. Het was duidelijk dat Drachtster Boys hier met één doel heen was gekomen: een plek bij de laatste vier in de beker.

Waar Zuidoost United halverwege de eerste helft een vrije trap miste, doordat Atty Eelkema de bal goed van de lijn haalde, was het Drachtster Boys die wel het doel middels een vrije trap wist te vinden. Het was Jessie Prijs die de 0-2 rustig in de verre hoek schoot. Een goede actie van Michelle Playfair aan de rechter zijlijn leidde de aansluitingstreffer in. Zij gaf de bal goed voor op de tweede paal en Fatima Ibrahimi schoot de bal binnen; 1-2.

Erg lang had Zuidoost United de aansluiting niet in zicht, want niet veel later was het Marian Meijer die goed naar binnen kwam en vanaf de linkerkant de bal hard in de verre hoek punterde; 1-3. Door een goede 1-2 zette Esther van Toledo, Jessie Prijs alleen voor de keepster. Zij scoorde de 1-4. De ruststand werd bepaald door Bouchra Moudou die een uitgooi van de keepster goed aannam en vervolgens gericht in de verre hoek schoot; 2-4.

jesse-prijs

Jesse Prijs

bernou-hylkema

Bernou Hylkema

Zuidoost United kwam de tweede helft een stuk scherper uit de kleedkamer. Het spel golfde snel op en weer, maar leidde in de beginfase nog tot weinig grote kansen. Tot in de 6e minuut van de tweede helft toen Jessie Prijs de bal kreeg, goed wegdraaide en onberispelijk uithaalde. Via de onderkant van de lat belandde de bal achter keepster Soraya Wong-a-liem; 2-5. Hierna was het vooral Zuidoost United dat mocht voetballen, waardoor het spel zich afspeelde op de helft van Drachtster boys.

De Amsterdamse vrouwen gingen te slordig om met de kansen en in de omschakeling werden er teveel overtredingen gemaakt. Al 6 minuten voor tijd kreeg Drachtster Boys hierdoor haar eerste 10-meter bal. Sanne Bijlstra mocht aanleggen, maar haar inzet werd gekeerd door keepster Wong-a-liem. De rebound was een eenvoudige prooi voor de snel reagerende Bernou Hylkema; 2-6.

Zuidoost United liet haar veerkracht zien en gaf zich nog niet gewonnen. Via goals van Cyrma Tawjoeram en Samia Kaaouane werd het verschil teruggebracht tot twee doelpunten. Met de 4-6 op het scorebord kreeg Drachtster Boys de volgende 10-meter bal. Het was vanavond echter niet aan Sanne Bijlstra besteed, want ook deze poging werd door de keepster gestopt. Een minuut later mocht Jessie Prijs het proberen vanaf 10 meter. Ook zij vond de 10-meter killer Wong-a-liem op haar pad. De kleine kansjes aan de kant van Zuidoost United konden niet in doelpunten worden omgezet, waardoor 4-6 tevens de eindstand werd.

De vrouwen uit Amsterdam kunnen zich nu volledig op de competitie richten, want het bekertoernooi is met deze stand op het scorebord afgelopen voor hen. De vrouwen van Drachtster Boys hebben zich geplaatst voor de halve finale op vrijdag 3 februari 2017 in Heerhugowaard. Dan mag het aantreden tegen Reiger Boys.

Gele kaarten:
Teuny Bosma en Lotte Donath

Selectie Drachtster Boys:
Teuny Bosma, Margrythe Beute, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Atty Eelkema, Esther van Toledo, Lotte Donath, Jessie Prijs, Marian Meijer en Bernou Hylkema

Selectie Zuidoost United:
Soraya Wong-a-liem, Cyrma Tawjoeram, Samia Kaaouane, Nadia Amozlouf, Bouchra Moudou, Priscilla Playfair, Latoya Mitchell, Michelle Playfair, Fatima Ibrahimi, Fouzia Taybi, Nathalia Santibanez, Sharday Pattinasarany en Marielle Bruinink

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0