Een gretig FC Eindhoven overklast Groene Ster Vlissingen

0 0
Leestijd:2 Minuten, 26 Seconden

Vanaf de aftrap zette FCE Groene Ster meteen onder druk. Coach Jan Vogels had een verrassing in petto door Bjorn Bastiaans voor het eerst in de basis te laten starten. Bjorn heeft zijn coach niet teleurgesteld. Want al in de 4e minuut stoomde Bjorn van rechts door en passte de bal aan Raphinha. Deze aarzelde geen moment en schoot de 0-1 binnen. Vlak hierna was er een uitval van Jordany Martinus maar deze schoot de bal rakelings langs.

Na een misverstand tussen Mo Allouch en Mouhcine Zerouali hield Mo een doorgebroken speler van Groene Ster vast. Dit leverde hem een terechte rode kaart op. Ondanks dit ondertal situatie hielden de spelers door hun vechtlust het doel schoon. Toen de scheidsrechter aangaf dat de 5e speler weer het veld in mocht stoofde Raphinha van de bank het veld in. Vervolgens passeerde hij eenvoudig de uitgelopen keeper en schoot de 0-2 binnen. Na een overtreding op Raphinha mocht FCE in de 12e minuut een vrije trap nemen. Een duidelijk ingestuurde vrije trap waar 3 spelers meegemoeid waren zorgde ervoor dat Bjorn Bastiaans kon passen naar Jordany. Deze aarzelde niet en schoot de 0-3 binnen. In de 13e minuut kreeg FCE wederom een vrije trap. Ditmaal ging Jordany zelf achter de bal staan. Zijn schot caramboleerde via de keeper de goal in en zorgde voor de 0-4. In de 14e minuut schot Bjorn tegen de keeper aan. Raphinha was er als de kippen bij om de 0-5 binnen te schieten. In de 15 minuut passte Dennis van den Eijnden naar Raphinha en via een fraaie stift over de keeper schoot hij de 0-6 binnen. In de 16e minuut schoot Raphinha de bal richting de 2e paal en daar stond Dennis om de 0-7 binnen te tikken. In de minuten die hierna volgden verslapte de concentratie van de spelers van FCE. Hierdoor kon Groene Ster de 1-7 en de 2-7 binnen schieten. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft was een kopie van de 1e helft. Een goed druk zettende FCE zorgde ervoor dat Groene Ster ook in de 2e helft nagenoeg geen kansen kreeg om in de wedstrijd te komen. De wedstrijd werd wat grimmiger. Dit resulteerde in 6e minuut in een gele kaart voor Dennis van den Eijnden. Een paar mooie combinaties van FCE werden helaas niet beloond met een doelpunt. In de 25e minuut brak Jordany door op de rechter flank en met een harde schuiver schoot hij de 2-8 en zijn 3e doelpunt binnen. In de 29e minuut zette Bjorn zelf een aanval en zorgde hiermee voor de 2-9. Inmiddels voetbalde de keeper van Groene Ster mee. Dit werd in de 32e minuut afgestraft door Raphinha met zijn 5e doelpunt van de avond. Hierdoor werd de eindstand op 2-10.

Vanwege het goede spel van Bjorn Bastiaans werd hij uitgeroepen tot CIBATAX man van de wedstrijd!