FC Westland door in de beker na winst op ASW

0 0
Leestijd:1 Minuten, 43 Seconden

De zaalvoetballers van FC Westland traden afgelopen vrijdag in eigen Sportcampus Zuiderpark aan tegen ASW in de tweede ronde van de beker. Waar het Nederlands Futsal (internationale benaming voor zaalvoetbal) team diezelfde dag knap de knockout fase van het WK Futsal behaalde, wist ook FCW na een 4-2 ruststand met een 8-4 overwinning de derde ronde van het bekertoernooi te behalen.

Bron: FC Westland

Het team van James Dhanai kwam sterk uit de startblokken en de van een blessure teruggekomen Mo Maatoug zette de Westlanders snel op een 1-0 voorsprong. Anouar Attal Haoui en Mouhsine El Arnouki volgden Maatoug’s voorbeeld en zo stond FC Westand na 7 minuten al op een riante 3-0 voorsprong. FC Westland leek op weg naar een monsterscore, maar een tegendoelpunt van ASW deed het spelbeeld kantelen. FC Westland Keeper Muhammed Arslan moest meerdere keren ingrijpen en zag zijn team uiteindelijk met 4-2 rusten door nog een treffer van Mo Mouchih.

Diezelfde Mo scoorde ook in de 2e helft de 5-2 door een geplaatst schot uit de tweede lijn in een fase dat ASW hoger druk ging zetten op de Westlanders. De ploeg uit Waddinxveen kwam terug tot 5-3 nadat de inmiddels ingekomen keeper Barry Botman in de korte hoek werd geklopt. Mohamed El Haddioui wist de thuisploeg weer snel op de 3 doelpunten marge te brengen. Sein voor ASW om met een meespelende keeper te gaan spelen en dit leidde tot de 6-4. Uiteindelijk was het keeper Barry Botman met een dropshot vanuit eigen cirkel het lege goal wist te vinden en met de 7-4 aan alle spanning een einde wist te maken. Het was Mohamed El Haddioui die de eindscore op 8-4 wist te bepalen en zo bekert de Westlandse ploeg verder richting de derde ronde waarin zo maar een Eredivisieploeg de tegenstander zou kunnen zijn.

Vrijdag 27 september a.s. staat de derby op het programma voor FC Westland. In Sportcampus Zuiderpark is om 21:30 uur ZVV Den Haag de tegenstander.

Meer info: Beker Landelijk