FC Westland speelt zich veilig na winst op kampioen Scagha’66

0 0
Leestijd:1 Minuten, 56 Seconden

De zaalvoetballers van FC Westland hebben zich afgelopen vrijdag op de laatste speelronde van de Eerste Divisie veilig weten te spelen door een cruciale 8-5 overwinning tegen Scagha’66.

De ploeg uit Schagen wist vorige week al het kampioenschap in Eerste Divisie binnen te slepen en zullen volgend seizoen uitkomen in de Eredivisie.

Bron: FC Westland

FCW leek al veilig nadat het 2 weken geleden won van Zeemacht, maar directe concurrent OACN Boys wist opzienbarend haar laatste 2 wedstrijden te winnen van de nummer 2 en 4 van de ranglijst en daardoor hadden de Westlanders minstens een punt nodig om nacompetitie tegen de degradatie te voorkomen.

Ondanks de titel was Scagha niet van plan om zich gewonnen te geven tegen FCW en kwam met de 0-1 en 1-2 tweemaal op voorsprong. Echter kreeg FC Westland na 10 minuten te hebben gespeeld de wedstrijd beter onder controle en liep het uit naar een 5-3 ruststand. De sterk spelende Aimen Said en Karam Boukhari waren beiden tweemaal trefzeker en Rida Aarab,met zijn 1e treffer in de hoofdmacht, maakten de 5 vol.

In de tweede helft bleef Scagha’66 aandringen naar de Westlandse goal, echter had de uitblinkende keeper Barry Botman veelvoudig verweer. Na een onderschepping en een solo van de uitstekend spelende Mouhsine El Arnouki bracht hij FCW op een 6-3 voorsprong. Aimen Said volmaakte zijn hattrick en bracht de Westlanders zelfs op een 7-3 voorsprong. De ploeg uit Schagen wisten de spanning echter weer terug te brengen door binnen de minuut de 7-4 en 7-5 op het scorebord te brengen.

Met nog 12 minuten op de klok moest FC Westland zich opnieuw herpakken maar mede door de luid zingende en steunende fans wist het de focus te herpakken. Toch was het Scagha dat bleef aandringen en was het Mouhsine El Arnouki die eenmaal zelfs de bal van de lijn wist te halen om zo een doelpunt te voorkomen. In een counter enkele minuten later was het deze zelfde El Arnouki die zijn tweede van de avond wist te maken en de eindstand op 8-5 wist te bepalen.

Met deze knap behaalde 3 punten spelen de Westlanders zich veilig en haalt het zodoende ook nog Het Vennewater in op de ranglijst en eindigt het 8e.

Meer info: Eerste Divisie A

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P