Futsal Dragten slaat in 2e helft toe

0 0
Leestijd:2 Minuten, 49 Seconden

Het is de tijd van de beslissingen. Met nog één speelronde te gaan weten we, dat Futsal Winsum -toch nog afgetekend- kampioen is geworden en LTC uit Assen als tweede eindigt. Spannender is het voor de teams daaronder. Wie wordt er derde? Zowel Boerakker, REUZ als Futsal Dragten komen daarvoor in aanmerking. Daarvoor geldt uiteraard dat er gewonnen moeten worden en voor Futsal Dragten was dat vrijdagavond in de wedstrijd tegen Real Camaradas uit Zuidhorn.

Daarin kwamen de gasten met een gehavend team naar De Drait. Ondanks de afwezigheid van enkele vaste krachten en het feit dat men daardoor slechts één wissel ter beschikking had, ging men in een hoog tempo van start en de eerste kans kwam ook op naam van Camaradas. Keeper Jelmer Hoekstra wist de inzet met enige moeite tot corner te degraderen.

Al snel kreeg men in de gaten dat dit tempo niet vol te houden zou zijn en men schakelde vervolgens een versnelling terug. Futsal Dragten ondervond overigens geen problemen om mee te gaan in de strijd en een schot van Tim Hof in de 5e minuut eindigde via de vingertoppen van de keeper en de kruising naast het doel.

Futsal Dragten kreeg langzamerhand de overhand in de wedstrijd en goed keeperswerk voorkwam enkele malen de openingstreffer. Na een kwartier was het wel raak. Marco Braaksma gaf prima voor op Mark Kooistra, die met een intikker voor 1-0 tekende. Daarna werd het aan beide kanten rustiger. Het spel ging steeds op en neer, zonder dat er echt grote kansen ontstonden. Het hoge tempo uit het begin van de wedstrijd was behoorlijk naar beneden bijgesteld en uiteindelijk bleek dat de ruststand al was bereikt.

Vanaf het begin van de tweede helft nam Futsal Dragten het heft definitief in handen. Het tempo ging weer omhoog en na een snelle aanval van Mark Kooistra aan de linkerkant mocht hij de bal ongehinderd naar de andere kant passen, waar Aaron Tahaparij de bal in één keer op de pantoffel nam. Hoog in het doel kwam deze pas tot stilstand en de score was verdubbeld. Toen even later via Mark Kooistra ook de 3-0 viel, leek de wedstrijd al gespeeld. De gasten kwamen weliswaar nog terug tot 3-1, door een uitstekende aanval op de juiste manier af te ronden, maar daarna was het gebeurd voor Camaradas. De vermoeidheid begon mee te spelen en het leek alsof men het wel geloofde. Futsal Dragten hoefde niet eens tot het uiterste te gaan om uiteindelijk met 6-1 te winnen. Aaron Tahaparij (41e min), Tim Hof (43e) en in de laatste seconde Marco Braaksma profiteerden.

Of Futsal Dragten eventueel nog in aanmerking komt voor de nacompetitie, is afhankelijk van meerder factoren. Eigenlijk kan gesteld worden, dat een wonder nodig is. Bovendien komt ook WMC (Winschoten) nog om de hoek kijken. Zij eisen bij een overwinning op REUZ de 2e periode voor zich op en hebben de andere teams het nakijken. Zouden beide teams een remise overeenkomen, dan is een overwinning van Dragten op SC Flanngo met dubbele cijfers vereist om REUZ op doelsaldo te passeren. Maar dan mag vervolgens Boerakker niet winnen bij Drs. Vijfje.

Kortom, we bereiden ons gewoon voor op de laatste wedstrijd van het seizoen en we zien wel wat er van komt.

Pak uw agenda en noteer: VRIJDAG 13 APRIL, 20.00 UUR:  FUTSAL DRAGTEN – SC FLAMINGO, Sporthal De Drait.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P