0 0
Leestijd:2 Minuten, 31 Seconden

Na het spektakelstuk thuis tegen Inter Maluku (6-5 winst) en de 1-2 uitoverwinning in Bellingwolde, kon Futsal Marum 2 afgelopen vrijdag opnieuw drie punten noteren. Thuis werd Drachster Boys met 5-0 naar huis gestuurd. Door blessures van Ewart Ottema en Daniel Jonker maakten liefhebbers Jordy Swieringa en Erwin Niezemuller hun rentree in Futsal Marum 2. De „talenten” Derk Veenstra en Marc Oldewarris mochten aansluiten bij FM1 maar, sfeergevoelig als ze zijn, wilden ze de ambiance bij FM2 ook niet missen. Daarom speelden ze eenvoudig weg twee wedstrijden.

Futal Marum  Futsal Marum

Even was er nog sprake van dat Michel „Onana” Jonker op doel moest, maar gelukkig kon Martijn Kuiper eerder weg van zijn werk en op tijd aansluiten bij FM2. Ook het publiek weet inmiddels dat thuiswedstrijden van FM2  staan voor amusement en strijd, dus de tribunes waren wederom goed gevuld.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Futsal Marum. De sympatieke coach van Drachten, Theo van der Molen, moest lijdzaam toezien hoe Drachten simpelweg op kwaliteit werd afgetroefd door het team van aanvoerder Derk Veenstra. De 1-0 volgde dan ook snel na een goede individuele actie van Joeri  „Beerenburg” Schuiling. De 2-0 was een goal uit het spreekwoordelijke boekje, en deed coach Besling zichtbaar plezier. Een uitstekende aanval over rechts werd voorgegeven door de sterk spelende Rogier van der Ploeg en binnen gewerkt door Onana Jonker. Futsal Marum bleef het wedstrijdbeeld bepalen en kreeg een overtalsituatie mee. In de wedstrijdbespreking was het een-tweetje in een overtal aangehaald als kansrijk. Coach Besling beleefde zijn tweede vreugde moment toen hier ook een goal uit ontstond. Via Schuiling-Veenstra-Schuling belandde de bal wederom bij Onana Jonker die de 3-0 op het scorebord zette. Hierna volgde het rustsignaal.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet. Futsal Marum bleef de lakens uitdelen en Drachten was niet bij machte hier verzet tegen te bieden. De 4-0 was een typische Derk Veenstra goal. Een onderschepping in de opbouw van de tegenstander, bracht hem in balbezit en gaf hem een vrije doortocht naar de keeper. Wat Luuk de Jong al weken niet lukt, was voor Veenstra een eitje. Eenvoudig schoof hij de bal onder de uitstormende keeper door: 4-0. De 5-0 was toch wel de mooiste goal van de avond. Een aanval via de hardwerkende Oldewarris werd uitstekend gekaatst door publieksspeler Jacob-Roelf de Wit op de inlopende Roger van der Ploeg. Deze vond met een geplaatst schot de kruising: 6-0. Deze goal leverde hem na afloop nog complimenten op van FM1 coach Erik Donker. Naar verluid heeft Vd Ploeg hierdoor de eerste uren de slaap niet kunnen vatten op vrijdagavond.

„Een degelijke overwinning”, concludeerde Marc Oldewarris met een bezweet rood hoofd na afloop. Swieringa en Niezemuller vonden het “een lekker potje” en overwegen om de zaalpatta‘s weer wat vaker onder het stof vandaan te halen. Na een paar verdiende biertjes wacht Futsal Marum 2 volgende week koploper Bedum uit. We houden u op de hoogte.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0