Futsalteam Waterpoort Boys moet vizier oppoetsen

0 0
Leestijd:2 Minuten, 28 Seconden

Nadat Waterpoort Boys afgelopen woensdag op de nagelnieuwe vloer van het Activum de topper tegen Hoogeveen nipt verloor, krijgt de ploeg van Richard de Jong en Aalt de Wit over twee dagen de kans op “eerherstel”.

Waterpoort Boys  De Herauten

Dan wacht in de Sneker Sporthal namelijk Drs. Vijfje 2. De “Grunningers” behaalden in de zeven tot nu toe afgewerkte duels vier punten en delen de laatste plaats met ZVV DOSKO en LVV Friesland. Het doelsaldo veroordeelt de reservisten van Drs. Vijfje momenteel echter tot de rode lantaarn.

Die vier punten behaalde de ploeg door een overwinning bij Blauw Wit ’34 en een verdienstelijk gelijkspel tegen SC Flamingo. In de andere potjes gingen de Groninger studenten onderuit, maar die wedstrijden gaven wel een wisselend beeld te zien. De nederlagen tegen LVV Friesland (6-2), ZVV DOSKO (9-2) en LAC Frisia 1883 (4-1) vielen in de categorie “duidelijk”, maar tegen resp. zvv Urk 2 en ONR was het verschil maar marginaal. Een overwinning van Waterpoort Boys is dan ook geen zaak van Meden en Perzen. Dat bleek ook vorig seizoen tegen Drs. Vijfje A1. In Groningen bleek de inhaalrace in de tweede helft niet toereikend om het dramatische begin weg te poetsen (10-8) en in de return trok Waterpoort Boys weliswaar aan het langste eind (5-3), maar waren de verschillen met de jeugdploeg ook niet bijzonder groot.

Waterpoort Boys mag zich op voorhand dan ook niet rijk rekenen, te meer omdat de Sneker squadra in de meest recente duels veel moeite had om de kansen te verzilveren. Uit dat gebrek aan effectiviteit vloeide tegen Futsal Emmeloord 2 en LVV Friesland nog geen bloed voort, maar in de topper tegen Hoogeveen kreeg de ploeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Bij iets meer koelbloedigheid had er in die wedstrijd duidelijk meer ingezeten, dan de 2-1 nederlaag, die nu moest worden bijgeschreven. Waterpoort Boys zal er dan ook goed aan doen om voor woensdag het vizier met een brillendoekje van Hans Anders op te poetsen of het kruit met een föhn van pak ‘m beet de Blokker te drogen. Want als Waterpoort Boys opnieuw slordig met de kansen omspringt, dan kan het tegen de hekkensluiter ook zo maar een minder prettig avondje worden.

Welke spelers woensdag zo’n avondje moeten zien te voorkomen, is nu nog niet bekend. Kevin Kedde heeft inmiddels weliswaar de looptraining hervat, maar de match tegen Drs. Vijfje 2 komt voor hem nog te vroeg. Of dat ook het geval is bij Martijn Zwaga, die tegen Hoogeveen vanwege een blessure ontbrak, is afwachten, maar Han Miedema zal vanwege een training bij SWZ Boso Sneek de overdekte vloer van de Sneker Sporthal op zeker niet betreden. Verder lijkt het erop, dat de technische staf over alle andere balkunstenaars kan beschikken en dus met de best mogelijke bezetting kan aantreden. Die bezetting rekent uiteraard weer op de steun van “het legioen”, dat als twaalfde ….. pardon, zesde man toch een factor van belang is.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P