0 0
Leestijd:3 Minuten, 1 Seconden

BERG EN TERBLIJT – De verste uitwedstrijd van het seizoen stond vrijdagavond op het programma voor de mannen van Jogadores CF/Cagemax. De trip van 170 kilometer heen en 170 kilometer terug werd afgelegd zonder Jamy, Remie, Yoesef en CornΓ© en dus mocht de confrontatie met hekkensluiter ZVMM/Campus niet onderschat worden.

Jogadores CF

Jogadores CF/Cagemax startte de wedstrijd alsof er een reis van bijna tweehonderd kilometer in de benen zat. In de piepkleine sporthal Bosdries moesten de Gorcumers oppassen dat ze bij duels aan de zijlijn zichzelf niet te pletter liepen tegen de muur, maar ze moesten vooral uitkijken dat het niet tegen puntenverlies aanliep. ZVVM/Campus kwam namelijk al na twee minuten op een 1-0 voorsprong. Dustin wist geen antwoord te geven op een houdbaar schot. Reden tot zorgen was dat nog niet, maar echt een lekker begin kon het niet worden genoemd.

Hakje
Sjors nam vervolgens de boel op sleeptouw en gaf een panklare assist op Arnel, die door alle afmeldingen een kans kreeg. Eentje die hij met beide handen aangreep. Hij zorgde met een fenomenaal hakje achter zijn standbeen voor de gelijkmaker: 1-1. De Gorcumse pret was van korte duur. Meteen vanaf de aftrap wisten de Limburgers weer een voorsprong te nemen. Terwijl de Gorcumse verdedigers stonden te slapen, stifte een Limburger zijn ploeg naar 2-1. Die score bleef lange tijd het scorebord sieren, tot een minuut voor het rustsignaal. Door toedoen van de thuisploeg werd het een enorm fysieke strijd en het was dan ook niet geheel verrassend een vrije trap die voor de 2-2 moest zorgen. Sjors verzorgde de assist, Quincy het doelpunt.

Doelpuntloos
Best was het allemaal niet, maar nadat de tweede helft van start was gegaan, leek Jogadores CF langzaam maar zeker beter in de wedstrijd te komen. Tot doelpunten kwam het echter niet en omdat Dustin zijn slippertje van de eerste helft met een aantal puike reddingen meer dan goed maakte, leek de tweede helft doelpuntloos te gaan eindigen. Wat we leren van de afgelopen weken is dat we Jogadores CF nooitΒ mogen uitvlakken voordat het laatste fluitsignaal geklonken heeft. De ploeg van Johan van der Hoek bleef dan ook tot de laatste minuut hoop houden op een driepunter.

Aanstelleritis
Dertig seconden voor tijd leek ZVVM/Campus een vrije trap mee te krijgen wegens een forse trap van Robert op de kuiten van een Limburger. Een overtreding tegen was verdiend geweest, maar omdat de Campus-speler bijna heel Berg en Terblijt bij elkaar schreeuwde, kreeg hij geen vrije trap maar een gele kaart wegens een zeldzame vorm van aanstelleritis. De Limburgse poppen waren door die arbitrale beslissing al aan het dansen, maar de danspas kwam er pas echt goed in toen Quincy maar weer eens zijn waarde bewees. In één vloeiende beweging passeerde hij twee man en schoof hij ook nog de 2-3 binnen!

Applausjes
De Gorcumse blijdschap gierde door het kleine sportzaaltje en omdat er geen tijd meer was voor nog een doelpunt was 2-3 ook meteen de eindstand. Terwijl Jogadores CF de drie punten mee onder de douche nam, gingen de protesten bij ZVVM/Campus vrolijk verder. Zij vroegen zich af waarom alle scheidsrechters een hekel hebben aan de Limburgse club en hadden de nodige cynische applausjes in petto.

De drie punten maakten zich desondanks op voor een barre tocht richting Gorinchem. Een knappe prestatie. Niet alleen omdat de Gorcumers weer hun mentale weerbaarheid toonden, maar vooral omdat er veel spelers werden gemist. Prachtig gevolg van de overwinning is dat Jogadores CF nu tweede staat in de Eerste Divisie. En dat maakte de terugweg toch een stuk draaglijker.