Groene Ster Vlissingen 2 wederom te sterk voor buurman ZVV Middelburg

0 0
Leestijd:2 Minuten, 36 Seconden

MIDDELBURG – Groene Ster Vlissingen 2 is voor de tweede keer dit seizoen als winnaar uit de strijd gekomen in de Zeeuwse derby van de Topklasse C. Op bezoek bij ZVV Middelburg werd er met 3-4 gewonnen. Bij de eerste uitzege van het seizoen waren Imad Azzanagui en Nabil Azzanagui (beiden 2x) trefzeker.

Bron: Groene Ster Vlissingen

De Vlissingers begonnen goed aan de wedstrijd en namen meteen het initiatief. De gasten lieten de bal goed rond gaan en zochten naar openingen in de Middelburgse defensie. Dit resulteerde al snel in een 0-1 voorsprong. Nabil Azzanagui zag zijn schot nog gekeerd worden door de doelman, waarna zijn broer Imad Azzanagui er als de kippen bij was om binnen te schuiven. Groene Ster was beter en ging op zoek naar treffers. Via een goede individuele actie van Nabil Azzanagui werd het niet veel later 0-2.

Na deze treffer werden de bezoekers slordiger en kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Via een snelle uitbraak werd het 1-2. Groene Ster was weliswaar de betere partij, maar vergat om de wedstrijd in een vroegtijdig stadium naar zich toe te trekken. Via Kai Cosijn en Ufuk Kahveci kregen de Vlissingers kansen om verder uit te lopen, maar diens inzetten werden gekeerd door de Middelburgse doelman. Via Imad Azzanagui, die het eindstation was van een fraaie aanval, werd de marge weer naar twee getild en stond het 1-3.

Met nog een paar minuten tot aan de rust kreeg Groene Ster kansen om verder uit te lopen, maar ook nu werden de kansen gemakzuchtig om zeep geholpen. Zo kwam de thuisclub kort voor de rust vanuit de omschakeling op 2-3.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Het tweede was beter, maar miste de scherpte om de wedstrijd af te maken. In de omschakeling kwam de thuisploeg ook een aantal keer gevaarlijk voor het doel en was het aan de sterk keepende Rowin van ’t Westende te danken dat de voorsprong intact bleef. Nabil Azzanagui maakte kort na de hervatting de 2-4 en daarmee leek het duel naar de bezoekers te gaan. Net als in de eerste helft kregen de Vlissingers genoeg kansen om verder uit te lopen, maar dit gebeurde niet.

In de slotfase namen de Middelburgers meer risico door met een meevoetballende keeper te spelen en dit resulteerde in de 3-4. Met nog een paar minuten op de klok geloofde de thuisploeg er weer in. Het duel golfde op en neer, waarbij Groene Ster een aantal grote kansen kreeg om het duel te beslissen, maar ook nu kwam de beslissing er niet.

In de slotminuut besloot de scheidsrechter de bal plots op de stip te leggen na een vermeende handsbal van aanvoerder Romeo Goelaman. De uitgelezen kans voor de thuisploeg om er alsnog een gelijkspel van te maken. Doelman Rowin van ’t Westende onderscheidde zich echter en pakte de makkelijk gegeven strafschop, waardoor de punten mee gingen naar Vlissingen.