Groene Ster Vlissingen voor de derde keer dit seizoen te sterk voor ZVV BE’79

0 0
Leestijd:2 Minuten, 31 Seconden

BERKEL-ENSCHOT – Groene Ster Vlissingen heeft de voorlaatste wedstrijd van de competitie in winst omgezet. Op bezoek bij BE’79 won de ploeg van scheidend trainer Hoessein Bouzambou met 4-6. Door de zege van concurrent HV/Veerhuys is plek één in de Degradatiepoule echter onhaalbaar. Voor de Vlissingers waren Khalid El Hattach (3x), Istvan Bakx (2x) en Abdelali Zariouh trefzeker.


Bron: Groene Ster Vlissingen

Eerder dit seizoen won Groene Ster twee keer in eigen huis met 4-1, vandaag stond het affiche voor het eerst in Noord-Brabant gepland. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op 1-0. De bezoekers kregen al snel kansen om de gelijkmaker te maken, maar in de omschakeling stond het plots 2-0 en kon Groene Ster in de achtervolging. Onder aanvoering van een ontketende Khalid El Hattach kwamen de Vlissingers terug in de wedstrijd. Op aangeven van sterkhouder Abdoe Abdenbi zorgde El Hattach voor de 2-1. Niet veel later stond het alweer gelijk, na een verraderlijk afstandsschot van Khalid El Hattach; 2-2. Het duel golfde op en neer, waarbij Groene Ster de betere ploeg was. Kort voor de rust sloeg topschutter Istvan Bakx opnieuw toe. Bakx draaide zichzelf knap vrij en maakte er 2-3 van.

Eredivisie (Poule B)
vr 3 mei 2024
- 21:30
ZVV BE '79
4 6
Groene Ster Vlissingen


In het tweede bedrijf een gretig spelend BE’79. Doelman Karim Ben Sellam, na vandaag recordhouder met meest gespeelde wedstrijden voor Groene Ster (281 duels), moest een aantal keer handelend optreden en hield in deze fase zijn ploeg op de been. Op aangeven van de goed spelende Mourad Azzanagui zorgde Istvan Bakx met zijn zwakkere rechterbeen voor de 2-4. De Vlissingers kenden wederom een sterke fase en het was opnieuw een afstandsschot van Khalid El Hattach, dat uiteindelijk via de binnenkant van de paal de 2-5 betekende.


De thuisploeg gaf echter niet op en kreeg ook een aantal goede kansen en kwam terug tot 3-5. De talentvolle Abdelali Zariouh maakte op aangeven van Abdoe Abdenbi de 3-6 en leek het duel definitief te beslissen. De Brabanders namen veel risico met een meevoetballende keeper en kwamen in de absolute slotfase terug tot 4-6, maar verder liet Groene Ster het niet komen. In de slotseconden maakte de talentvolle doelman Max van der Elburg, spelend voor de O19, nog zijn debuut in de hoofdmacht.


Selectie Groene Ster Vlissingen:

Karim Ben Sellam, Max van der Elburg; Ufuk Kahveci, Mourad Azzanagui, Haitam Kadiri, Khalid El Hattach (C), Abdelali Zariouh, Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Karim Boughaba, Nabil Azzanagui en Abdoe Abdenbi.


Meer info: Eredivisie

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P