GZV Watergras laat ZVV Den Haag met een kater achter

0 0
Leestijd:2 Minuten, 29 Seconden

Na het succesverhaal tegen CFM/Transito van vorige week begon ZVV Den Haag met een volledig team aan de derby tegen het ervaren GZV Watergras in het Zuiderpark.

Bron: ZVV Den Haag (Foto’s: SportSnap.nl)

De openingsfase was duidelijk voor de uitploeg, want zij kwamen al vrij snel op voorsprong door een dekkingsfout van een van de Hagenezen. Vlak daarna werd de score verdubbeld door een snelle counter. Desondanks bleef Den Haag de aanval zoeken, maar Watergras verdedigde compact op eigen helft en de thuisploeg kwam er nauwelijks doorheen. Toch was het wederom Djamel die een gaatje kon vinden en de bal in de lange hoek wist te schieten.

Watergras liet het hier niet bij zitten en bleef de puntspeler zoeken. Den Haag stond met enige regelmaat, zoals trainers dat zeggen, ‘te groot’ en hadden dus moeite om de dieptepass eruit te houden. De 1-3 liet niet lang op zich wachten en de 1-4 was snel daarna ook een feit. Het kan snel gaan maar het kan ook snel omslaan. Dit bewezen de mannen uit Den Haag. Vlak voor rust begon het collectief elkaar beter te vinden en begon het te lopen. Door de bal rond te passen en de vele positiewisselingen kon Djamel met de rug naar zijn goal met alle ruimte wegdraaien van zijn directe tegenstander en wist hij de keeper te verschalken: 2-4. Deze fase vlak voor rust was overduidelijk voor Den Haag want kort daarna schoot Djamel ook net naast het goal. Dit bleek slechts een oefenschot te zijn want het schot wat even erna volgde deed het net tot zijn uiterste bollen, zo hard vloog de bal in de kruising.

In de tweede helft zette ZVV Den Haag de voor rust ingezette lijn voort en wist zelfs uit te lopen tot een 6-4 voorsprong. Het gebeurt niet vaak maar die laatste goal was een overtuigende kopgoal van Djamel nadat Nawfal de aanval had ingeluid. Met nog tien minuten te spelen kreeg Watergras een overtreding mee vlak bij het strafschopgebied en zij verzilverden de standaardsituatie: 6-5. Niet veel later kwam ZVV Den Haag ook nog in een ondertal te staan door een rode kaart. Hoewel ze dit ruim 1,5 minuut wisten te trotseren viel toch de gelijkmaker vlak voor het einde van de 2 minuten tijdstraf.

De teams bleven daarna in evenwicht maar de ervaring bleek het verschil te gaan maken. Na een inschattingsfout van ZVV Den Haag wist Watergras een overtalsituatie te creëren waarbij de bal bij de 2e paal ingetikt werd. Het harde werken van Den Haag werd helaas niet beloond en met alles of niets in de laatste halve minuut was het goal leeg om ook de 6-8 op het scorebord te zetten. Van een minder neutraal oogpunt is het jammer dat de punten niet in eigen huis zijn gebleven maar er zijn voldoende aanknopingspunten om op door te blijven bouwen en sterker terug te komen.

Meer info: Eerste Divisie B

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P