Hovocubo plaatst zich als eerste voor de Play Offs

0 0
Leestijd:2 Minuten, 16 Seconden

Vorige week was de planning. Door zeer begrijpelijke redenen ging de wedstrijd tegen Groene Ster niet door. Dus moest de lange trip naar Roermond de wedstrijd zijn dat Hovocubo rustig kan ademhalen doordat het zich heeft verzekerd daadwerkelijk mee te kunnen strijden voor het kampioenschap van Nederland. Maar dan moest er wel gewonnen worden tegen de nummer vier op de ranglijst Amicitia/Bert Zeegers, die op hun beurt moest winnen om hun play off positie te handhaven. Amicitia uit is voor vele topploegen een lastige pot gebleken, mede door de steun van de  trouwe aanhang die goed van zich laat horen. Sander van Dijk kon beschikken over een complete selectie.

Hovocubo

Vanaf de aftrap zijn beide ploegen gevaarlijk met goede doelpogingen beiderzijds. Aan Hoornse kant is het Faisel Mellah die twee keer een kanonskogel afvuurt maar doelman Bence Meszaros verdedigt zijn doel met knappe reddingen. Het spel golft over en weer en het is pas na een kwartier Fred Pasaribu die namens Amicitia als eerste een uitgespeelde aanval weet te benutten. Opgejaagd door de trommel vanuit de tribune doet Pasaribu dat in vijf minuten tijd nog twee keer. Tussendoor benut Mats Velseboer een snoeiharde vrije trap. Beide ploegen vuren gevaarlijke schoten af en beide keepers zijn maar moeilijk te passeren. Amir Molkârâi zorgde voor de 2-2 en Karim Mossaoui voor de 3-3. Dat is ook de stand waar de ploegen mee gaan rusten.

De wedstrijd kon echt alle kanten op. Het klasseverschil was wel zichtbaar (met respect) maar daar waar Hovo veel goede acties en combinaties tentoon stelde zetten de Limburgers enorm veel vechtlust dar tegenover. De stand bleef in evenwicht tot halverwege de tweede helft. Mats Velseboer wederom achter de bal en hij zag de opening in de  kleine hoek. Een van de weinige fouten van Benze Meszaros in deze wedstrijd door dat niet goed te (laten) dekken. Met een bekeken schot plaatste Mats de 3-4. En als KarimMossaoui met een prachtige assist Amir Molkârâi in stelling brengt om de marge naar twee doelpunten te brengen lijkt de wedstrijd gespeeld. Amicitia brengt in de laatste vier minuten in een alles of niets poging captain Ilias Ramdani als vijfde veldspeler in. Dat resulteert op nog een tegentreffer 25 seconden voor tijd van Amin Elalji. Zakaria probeert nog middels een lange bal vanuit eigen helft het lege doel te bereiken en Amir Molkârâi raakt negen seconden voor tijd nog de paal.

De stand blijft 4-5 en na het bereiken van de bekerfinale is het tweede doel nu ook bereikt. Hovocubo kan zich nu gaan richten op de bekerfinale van 30 maart tegen FC Eindhoven en daarmee proberen de derde doelstelling te laten slagen door met de Beker naar Hoorn terug te komen.