HV/Veerhuys heeft geen kind aan White Stones

0 0
Leestijd:2 Minuten, 18 Seconden

HOORN – Voor de derde keer in dit nog prille seizoen heeft Veerhuys een overwinning geboekt waarin het minimaal tien keer scoorde. In de eigen Vredehofhal werd het arme White Stones op een 10-2 nederlaag getrakteerd.

Bron: HV/Veerhuys

Thuis tegen White Stones betekent voor Veerhuys maar één ding: winnen. De formatie uit Egmond handhaafde zich afgelopen seizoen ternauwernood en met het verlies van enkele sterkhouders is het voor veel ploegen de ideale tegenstander om punten tegen te pakken. Zo ook voor Veerhuys.

Het nog puntloze White Stones werd al snel op achterstand gezet en dat gaf Veerhuys de start waar het zo vurig op hoopte. ,,Tegen deze tegenstander heb je een snelle goal nodig. Want als zij de score openen en loeren op de counter, kun je het echt lastig krijgen”, analyseerde winnende trainer Antoine Gooyers.

Maar zover kwam het dus niet. Younes Daari zette zijn ploeg met een intikker op voorsprong, waarna de score eenvoudig werd uitgebreid dankzij Jorg Ooievaar. Met een werkelijk ongekend harde vrije trap, die doelman Jacco Walta nooit gezien heeft, zorgde hij voor de 2-0 om even later opnieuw zijn vernietigende linkerbeen te tonen. En White Stones kon daar weinig tegenoverstellen. Na acht minuten kreeg Tico Tervoort een eerste kansje, alleen meer dan een achterbal leverde dit niet op.

Younes Daari had met 4 doelpunten een groot aandeel in de overwinning
Foto: HV/Veerhuys (archieffoto)

Na de pauze kabbelde de wedstrijd een beetje voort. Iedere aanwezige had al in de gaten dat de bezoekers de achterstand nooit meer zouden goed maken en dat gaf Gooyers de gelegenheid om wat meer te wisselen. Onder meer Thijs Nugter en Jasper van Halderen kregen flink wat speeltijd en dat gaf sterkhouders als Daari, Ooievaar en Suleiman de kans om veelal te glimlachen naar bekenden op de tribune.

Toch bleef White Stones zoeken naar een eretreffer. En hoewel er wat gefrommel aan vooraf ging, zorgde Huib Sprenkeling voor een eerste boze blik bij de gepasseerde Veerhuys-doelman Stan Vertelman. Maar verder kwamen de bezoekers niet. Het was de thuisploeg die er in de slotfase nog een klein schepje bovenop deed, met de 10-2 als eindresultaat. De overwinning betekende voor Veerhuys de tweede zege in de competitie, na uitnederlagen bij FCK De Hommel en FC Eindhoven en een gelijkspel tegen ZVV Volendam. ,,Deze wedstrijd moesten we gewoon winnen. We hadden het ons alleen voor de rust makkelijker kunnen maken, maar uiteindelijk ben ik blij met dit resultaat”, stelde Gooyers.

Statistieken:
2. Daari 1-0, 3. Ooievaar 2-0, 14. Ooievaar 3-0, 23. Hakopov 4-0, 23. Hakopov 5-0, 25. Daari 6-0, 32. Sprenkeling 6-1, 33. Daari 7-1, 33. Nugter 8-1, 40. Twisk 8-2, 40. Daari 9-2, 40. Suleiman 10-2.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P