Jason de Jong bondscoach zaalvoetbalteam vrouwen (KNDSB)

0 0
Leestijd:1 Minuten, 37 Seconden

In onze zoektocht naar een nieuwe bondscoach is deze gevonden in Jason de Jong. Uit een aantal sollicitaties hebben zijn ervaringen als voormalig profvoetballer op zowel veld als zaal ook als coach, bij ons veel indruk gemaakt. Tevens was hij Filipijns international, waarbij hij 51 interlands heeft gespeeld. Het bestuur is dan ook zeer verheugd dat hij graag ons team naar een hoger niveau wilt tillen.

Bron/Foto: KNDSB

Donderdag 18 januari jl. heeft hij met voorzitter Pavloff een verbintenis getekend. Nadien is hij voorgesteld aan het vrouwenteam en heeft hij inmiddels kennis gemaakt met de speelsters van de laatste EK-selectie. In zijn eerste woorden aan het team heeft hij de focus op het EK 2026 in Kroatië te gezet. Hij streeft ook naar dit jaar nog minstens een oefeninterland tegen onze buurlanden te willen spelen. Ook zal hij op zoek gaan naar nieuwe talenten om zo straks over een bredere selectie te beschikken.

Jason: “ik vind het een enorme eer om dit team te mogen leiden. Dit is mijn eerste ervaring in de dovensport en ik kijk er naar uit om met het team mooie resultaten neer te zetten. Als coach zal ik nu nog beter mijn oefenstof moeten overbrengen op mijn speelsters en dat vind ik een hele leuke uitdaging. Het doel is om kwalificatie te realiseren voor het EK 2026 in Kroatie en ons vrouwenteam terug aan de top van Europa te brengen”.

Ons zaalvoetbalteam vrouwen is het nationale voetbalteam voor doven en slechthorenden. Het speelt al sinds 1997 interlands tegen andere nationale voetbalteams voor doven en slechthorenden, vriendschappelijk en op Wereld- en Europese Kampioenschappen. Om hieraan mee te mogen doen dient de sporter een minimale gehoorverlies van 55 dB aan het beste oor hebben. Derhalve is het niet alleen voor doven maar ook voor slechthorenden en CI-dragers. Wil je meer info over ons? Mail dan je vraag naar office@kndsb.nl

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
error:
Cookieconsent met Real Cookie Banner P