Landskampioen maatje te groot voor Leekster Eagles

0 0
Leestijd:1 Minuten, 42 Seconden

Vrijdag 20 september jl. was er de eerste bekerronde; Leekster Eagles thuis tegen Hovocubo. Een wedstrijd die op papier niet gewonnen kon worden. In de praktijk bleek dat dus ook het geval.

BRON: Leekster Eagles

Strijd hebben de Eagles zeker geleverd en aan kansen ontbrak het ook bij tijden niet. Helaas zat de oud Leekster Eagles Yoshua St Juste op de bank vanwege een enkelblessure, zodat dit extra smaakcomponentje niet extra in de picture kwam.

Vandaag hadden wij een speciale gast die de wedstrijd mocht openen. De acht jarige Luca Ellison had de eer om als eerste buiten mededinging de keeper van Hovocubo te passeren.

Voor het publiek was het een wedstrijd om van te smullen. Er gebeurde zaalvoetbaltechnisch veel in het veld. En er werd hard gewerkt door beide teams om zich te bewijzen.

In de eerste helft was het Karim Layeb die Hovocubo een voetje hielp door tijdens het verdedigen een eigen doelpunt te maken. En ja de eerste helft was geheel van Hovocubo. Waar Leekster Eagles de binnenkant van de palen niet wist te bereiken, daar lukte het de spelers van Hovocubo wel. Met een achterstand van 0-4 was het tijd om even de kleedkamers op te zoeken en kon het publiek desgewenst even een versnapering halen.

Na vijfentwintig minuten speeltijd was het Leekster Eagles die door middel van een gericht schot van Luciano Matulessy de eer wist te redden en de achterstand werd verkleind naar 1-6. Twee minuten later was het Hovocubo die Erwin Mensink wist te passeren en de stand was 1-7. Weer twee minuten later wist Karim Layeb te scoren. Hierna was het wederom een speler van Hovocubo die Erwin Mensink wist te passeren en de stand kwam op 8-2.

De laatste zeven minuten werd nog steeds door beide teams op het scherpst van de snede gespeeld, maar voor het scoreverloop maakte dat geen verschil meer. Het laatste fluitsignaal klonk en beide teams konden met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Volgende wedstrijd: vrijdag 27 september Leekster Eagles – ONR.