Landskampioen vv Pernis winterkampioen Eredivisie Vrouwen zaal

0 0
Leestijd:2 Minuten, 15 Seconden

Hovocubo maakte het in Schiedam vv Pernis vooral in de eerste helft lastig. Het lukte de thuisploeg vlak voor de wissel om de 1 – 0 te scoren. Na de rust scoorde de landskampioen nog driemaal. De overwinning betekent dat de Rotterdammers als winterkampioen het nieuwe jaar in gaan ondanks dat zij komende week vrij zijn.

Marius Privee  Drachtster Boys

In Amsterdam verloor Zuidoost United verrassend van runner-up Drs. Vijfje. Bouchra Moudou scoorde de openingstreffer, waarna Tessa Spijker de gelijkmaker voor Drs. Vijfje scoorde. Net voor rust punterde Michelle Playfair de 2-1 binnen. Na rust gaf Drs. Vijfje weinig weg en sloeg in de slotfase toe door doelpunten van Arte Brueren en Tjitske Sikma. De Groninger studentes komen door de 2-3 winst dichterbij de plekken die recht geven op play-offs. De Amsterdamse vrouwen zakken naar de 3e plek.

Drachtster Boys speelde thuis tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Coach Symen Abe Hoekstra koos voor een iets behoudender tactiek in deze belangrijke wedstrijd. Lotte Bijl (RB) schoot de 0-1 binnen. Twaalf seconden later punterde Bernou Hylkema de gelijkmaker binnen. Vlak daarna maakte Jessie Prijs (DB) de 2-1. Na de wissel scoorde Esther van Toledo (DB) de 3-1 waarbij de bal de paal en de rug van de keepster raakte en de scheidsrechter oordeelde dat de bal de lijn was gepasseerd. De bezoekers zetten meer druk naar voren en Chantal Hendriksen (RB) wist de aansluitingstreffer te maken. Aaike Verschoor (RB) trok het keepershirt aan maar Reiger Boys slaagde er niet meer in om te scoren.

Pro Futsal Club maakte het FC Gelre heel moeilijk in Apeldoorn. De thuisclub kwam op achterstand door een eigen doelpunt. Het was Barbara Roemeon (PFC) die de gelijkmaker scoorde. Daarna kwamen de Apeldoornse vrouwen op 2-1. Beide ploegen speelden in een hoog tempo en dat leverde veel kansen op voor beide doelen. Uiteindelijk was het Judith Westervelt (Gelre) die de gelijkmaker binnen schoot. Beide teams gingen er na de wissel weer volop tegenaan. Het was opnieuw Judith Westervelt die scoorde. De 2-3 is ook de eindstand.

Meiden O18
In de competitie tussen de talententeams O18 van de eredivisie verenigingen wist Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau het duel tegen Drachtster Boys te winnen. Het werd een 1 – 5 overwinning voor de bezoekers.
Doelpunten makers waren Rosa Kruijver, Fabienne Rood, Zoyla Barendse, Britt Busher en Danique van der Werf. Voor het thuisteam scoorde Angela Karam.(DB).