0 0
Leestijd:2 Minuten, 36 Seconden

Zeist – Nadat de dames van ZVG/Cagemax afgelopen vrijdag in een spannende wedstrijd voor de competitie met 3-4 verloren van koploper Team Alkmaar/Sportstars stond twee dagen later een nieuwe uitdaging op het programma. Dit keer niet voor de competitie, maar op het programma stond een oefenwedstrijd tegen het Nederlands zaalvoetbalteam.

Bondscoach Niña George-Koek nodigde de dames van ZVG/Cagemax uit als sparringpartner tijdens de tweedaagse stage van het Nederlands zaalvoetbalteam ter voorbereiding op twee officiële oefeninterlands. “Het niveau van de Eredivisie Vrouwen is goed. Iedere speelster die in de Eredivisie speelt, komt in aanmerking voor een selectie”, aldus de bondscoach.

Een mooi moment dus ook voor de bondscoach om de dames van ZVG/Cagemax live aan het werk te zien. Wie weet is er straks dus wel een rol weggelegd voor een (aantal) speelster(s) van ZVG/Cagemax in het behalen van de doelstelling van het Nederlands zaalvoetbalteam: plaatsing voor het Europees Kampioenschap in 2021.

Bij aankomst op de KNVB Campus in Zeist werden de dames ontvangen door de teammanager van het Nederlands zaalvoetbalteam en richting de kleedkamers begeleid. Hier keken de dames toch wel even de ogen uit.

De selectie van ZVG/Cagemax bestond uit:
– Melanie Visscher
– Hannah van den Heuvel
– Denise Blom
– Sanne Brand
– Esther Lakerveld
– Kirsten Steegwijk
– Kayla van den Boomgaard
– Sanne Veens
– Patricia Looijen
– Daniëlle Kortlever
– Britt Landegge

De lichtgeblesseerde Noël Elands ontbrak.

Na een uitgebreide warming-up in de prachtige sportzaal was het tijd voor de wedstrijd tegen de beste zaalvoetbalsters van ons land. Veel speelsters van Oranje zijn we in de eerste weken van de competitie al tegengekomen.

Natuurlijk was het vanaf het begin duidelijk dat Oranje het initiatief zou hebben in deze oefenwedstrijd. Het advies voor ZVG/Cagemax was dan ook om zoveel mogelijk te genieten en om te proberen het eigen spel te spelen.

Na zo’n vijf minuten spelen kwam Oranje op voorsprong: 1-0. Tijdens de eerste helft creëerde ZVG/Cagemax niet heel veel kansen, maar toch kwamen er wel wat mogelijkheden uit ingestudeerde en goede loopacties van onder andere Kirsten Steegwijk en Denise Blom. Het dichtst bij een treffer voor ZVG/Cagemax in de eerste helft was Britt Landegge die na een goed hakje van Kayla van den Boomgaard net voorlangs schoot. Hannah van den Heuvel keepte voor het eerst sinds langere tijd weer een helft en deed dit zeer verdienstelijk!

Na rust startte Oranje furieus en binnen drie minuten na rust stond het 3-0. Vervolgens zorgde Kayla van den Boomgaard er na zes minuten voor dat ook ZVG/Cagemax op het scorebord kwam te staan door na een goede individuele actie de keepster te verschalken: 3-1.

Uiteindelijk liep het Nederlands zaalvoetbalteam uit naar een 6-1 voorsprong waarna het eindsignaal volgde. Al met al een nuttige, leerzame ervaring voor de dames van ZVG/Cagemax. We wensen het Nederlands zaalvoetbalteam veel succes 3 en 4 november tijdens de oefeninterlands in en tegen Polen.

Aanstaande vrijdag speelt ZVG/Cagemax voor de competitie uit tegen KTP Nieuw Roden. In de poulefase van de beker werd er nipt verloren in Roden, dus ZVG/Cagemax zal gebrand zijn op revanche.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0