Libertas/Damstra Installatietechniek BV verliest in meeslepend duel nipt van koploper FC Marlène – incl. 🎥 – 📷 Meint de Vries

0 0
Leestijd:2 Minuten, 34 Seconden

Voorzitter Hans Bosma kwalificeerde de eerste wedstrijd in halve finale om het Nederlands Kampioenschap Futsal in zijn voorwoord van het programmaboekje als een schier onmogelijke opdracht voor Libertas.

Bron: zv Libertas – 📷 Meint de Vries

De trotse koploper van de Eredivisie Vrouwen en regerend landskampioen FC Marlène kwam namelijk op bezoek in Damwâld. Hij voegde daar nog een paar clichés aan toe: “niet geschoten is altijd mis” en “de wonderen zijn de wereld nog niet uit”. Libertas was dichtbij een stunt, maar moest uiteindelijk capituleren. De 2-1 nederlaag biedt echter wel perspectief voor de return. Winst volgende week in Heerhugowaard betekent minimaal een verlenging. Wanneer met twee doelpunten verschil wordt gewonnen dan is een plek in de finale zelfs een feit.

Libertas speelde een zeer gedisciplineerde eerste helft. Men had verdedigend de zaakjes goed op orde en trok waar nodig aan de handrem. Dit laatste resulteerde in gele kaarten voor Thirza Leistra en Marissa Elzinga. Uit een vlijmscherpe counter, ingeleid door Thirza Leistra, was het Silke van der Wal die keepster Jacky Reus verschalkte. De vreugde was van korte duur. Paar minuten later lag de bal al weer achter keepster Laura Hummel. Een ingestudeerde vrije trap van FC Marlène belandde uiteindelijk voor de voeten van Aaike Verschoor die simpel de 1-1 voor haar rekening nam. Vervolgens kregen beide teams een aantal kansen. Jildou Koning was nog het dichtst bij een doelpunt. Twee keer stuitte zij op keepster Jacky Reus.

NK Vrouwen 2023/2024
vr 10 mei 2024
- 20:30
zv Libertas / Damstra Installatietechniek VR
1 2
FC Marlène VR

FC Marlène kwam in de tweede helft beter uit de startblokken. Een fout van keepster Laura Hummel was de inleiding tot de winnende treffer. Aaike Verschoor onderschepte een pass van de goalie van Libertas waarna aanvoerster Sanne Brand met een fraaie boogbal het karwei afmaakte. Het herstel van Libertas liet niet lang op zich wachten. Dit resulteerde in kansen voor Sam Bosma en Silke van der Wal. Ook Laura Hummel moest twee keer handelend optreden bij tegenaanvallen. In de slotfase joegen de Damwâldsters met man (vrouw) en macht op de gelijkmaker.

FC Marlène verloor de controle over de wedstrijd en beperkte zich tot verdedigen. Greep Libertas in de eerste helft nog twee keer aan de handrem, nu verijdelden Zoyla Barendsen en Sanne Brand ten koste van een gele kaar een vrije doorgang van Libertas-aanvalsters. In de laatste seconde was het een lange bal van Laura Hummel die de lat nog toucheerde. Een seconde later ging de zoemer die het eindsignaal inluidde van een prachtige wedstrijd met veel publiek en een Libertas dat ondanks de nederlaag met zelfvertrouwen volgende week afreist naar Heerhugowaard.

Meer info: Eredivisie Vrouwen