0 0
Leestijd:2 Minuten, 12 Seconden

Vrijdag 11 oktober jl. speelde ZVV Beringe/Second Go Electro 1 de vijfde competitiewedstrijd in de Eerste Divisie C. Op papier leek het een spannend duel te kunnen worden tussen de toenmalige nummer 5 en 6 van de ranglijst, maar in werkelijkheid werd het nooit spannend.

Bron: ZVV Beringe

Tigers Roermond besloot deze wedstrijd namelijk aan te grijpen als een veredelde oefenwedstrijd voor het eerste team, de huidige landskampioen met onder andere Marokkaanse, Belgische en Nederlandse internationals zoals Charraoui, Meyers, Belhaj, Mellah, Dzurlic, Mrabet en Moussaoui. Enkele van hen waren enkele weken geleden nog actief in de knock-outfase van het WK in Oezbekistan.

Spelers en staf van ZVV Beringe wisten welk ‘futsal-geweld’ ze konden verwachten en zetten gezamenlijk de schouders eronder. De wedstrijd begon gelijk opgaand, aangezien Tigers startte met een blok vaste spelers van het tweede team. In deze fase werd er aan beide kanten niet gescoord, maar na een minuut of zes werd er doorgewisseld. Het volledige basisteam van de landskampioen kwam binnen de lijnen en zij gingen direct over op powerplay. ZVV Beringe verdedigde met man en macht hun doel, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg enkele malen scoorde. Vanaf eigen helft wist Mo Kaabouni nog wat terug te doen, waardoor er een 4-1 ruststand op het bord stond.

In de rust werden de puntjes op de “i” gezet door coach Van Ophoven, die zeker niet ontevreden was over de eerste helft. Het team ging voor elkaar door het vuur, maar had nog iets te veel ontzag voor de tegenstander. De thuisploeg greep de rust aan om een onderling partijspel te spelen, een duidelijk signaal over de verhoudingen binnen de lijnen en de breedte van beide selecties.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, dus moest ZVV Beringe weer vaak verdedigen tegen een powerplay. Dit lukte ook in de tweede helft alleraardigst, maar aanspraak op een punt of meer was er nooit. De verschillen binnen de lijnen waren simpelweg te groot. Beide Ilias’ wisten nog eenmaal het net te vinden en ook Tigers was nog een vijftal keer trefzeker. Zo stond er na 40 minuten futsal een 9-3 eindstand op het bord.

Wat een leuke, spannende wedstrijd had kunnen worden, werd een trainingspartij voor de landskampioen. Een team dat 2 of 3 maten te groot is voor ZVV Beringe en dit ook duidelijk liet blijken. Het positieve nieuws is dat de sfeer en werklust bij onze mannen aanwezig bleef, waardoor er met vertrouwen vooruitgekeken kan worden naar de aankomende reeks.

Vrijdag 18 oktober a.s. is de volgende wedstrijd in sporthal Piushof, met SC Olympic als tegenstander.

Meer info: Eerste Divisie B